Kατηγορίες

Επιστολή προς τους γονείς για τη λειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών, ευχόμαστε από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, με υγεία, συνεργασία και πρόοδο.

Το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά με όλους τους μαθητές από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες της Πολιτείας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.. (περισσότερα…)

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο έγγραφο που ακολουθεί θα βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (περισσότερα…)

Βάσεις ΑΕΙ (Ημερήσια Λύκεια 90%) έτους 2020 ανά επιστημονικό πεδίο

Επιμέλεια: Χριστόφορος Χριστοφοράτος, δ/ντής ΓΕΛ Κεραμειών (περισσότερα…)

Επιτυχόντες Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών στις Πανελλαδικές 2020

Δημοσιεύουμε τον κατάλογο των επιτυχόντων σε ανώτατες σχολές, μόνο με τον κωδικό υποψηφίου και τη σχολή επιτυχίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους υποψήφιους αλλά και σε όλους τους μαθητές και απόφοιτους που συμμετείχαν στη δοκιμασία των Πανελλαδικών. Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία και πρόοδο σε ό,τι επιλέξετε στη ζωή σας. (περισσότερα…)

Εξεταστέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η διδακτέα και εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021. (περισσότερα…)

Τί ισχύει για τις μετεγγραφές φοιτητών

Σύμφωνα με τα άρθρα 72 κ.ε. του νέου νόμου 4692/2020 (ΦΕΚ 111/Α/12-6-2020) ισχύουν πλέον τα ακόλουθα για τις μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών. (περισσότερα…)

Πανελλαδικές 2020: Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων: (περισσότερα…)

Ενημέρωση κηδεμόνων για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Εντός των ημερών πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών, στις Α΄, Β΄και Γ΄ τάξεις.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους γονείς με το ακόλουθο έγγραφο:Λήψη αρχείου

Πιέστε εδώ για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εγγραφών. Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε τους κωδικούς του taxisnet. Για την ταυτοποίηση του παιδιού σας, θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου του μαθητή (υπάρχει σε όλους τους ελέγχους επίδοσης).

Για οποιαδήποτε ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο του σχολείου 26710-69182 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου mail@lyk-keram.kef.sch.gr

Το σχολείο θα μπορεί να υποστηρίξει τις ηλεκτρονικές εγγραφές τις ημέρες  που δεν διεξάγονται Πανελλαδικές εξετάσεις.

Θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε ή να μας αποστείλετε με μέιλ:

  • το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής εγγραφής που θα σας δώσει το σύστημα
  • συμπληρωμένη την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση:

ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗΛήψη αρχείου

ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΤΑΞΗΛήψη αρχείου

ΓΙΑ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗΛήψη αρχείου

Η διεύθυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η ακόλουθη:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/

 

Πρόγραμμα Ειδικών Μαθημάτων και Αθλημάτων (για ΤΕΦΑΑ) 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η  προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2020 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7/2020 ΑΓΓΛΙΚΑ 10:00 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 2/7/2020 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 8:30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7/2020 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 8:30 π.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7/2020 ΙΤΑΛΙΚΑ 8:30 π.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7/2020 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 8:30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 7/7/2020 ΓΑΛΛΙΚΑ 8:30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7/2020 ΙΣΠΑΝΙΚΑ 8:30 π.μ
ΠΕΜΠΤΗ 9/7/2020 ΑΡΜΟΝΙΑ 8:30 π.μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/7/2020 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 17:30 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7/2020 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ 17:30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/7/2020 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ 8:30 π.μ

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις  08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,

μέχρι τις  09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης  10:00 π.μ.

μέχρι τις  17:00 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης  17:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των  Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί  από 2΄ μέχρι 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Β) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίζεται το διάστημα από την Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

Επαναλειτουργία Α΄ και Β΄ τάξεων του ΓΕΛ Κεραμειών από Δευτέρα 18/5/2020

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά και την επαναλειτουργία της Γ΄ τάξης, από την Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι Β΄ και Α΄ τάξεις του ΓΕΛ Κεραμειών.

Κάθε τμήμα έχει χωριστεί σε δύο υποτμήματα. Το ένα υποτμήμα θα λειτουργεί, την πρώτη εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, και το άλλο υποτμήμα Τρίτη και Πέμπτη. Τη δεύτερη εβδομάδα, η προσέλευση θα γίνεται αντίστροφα.

Οι μαθητές έχουν ενημερωθεί μέσω messenger για τα τμήματα στα οποία έχουν ενταχθεί και τις ημέρες προσέλευσης για την πρώτη εβδομάδα.

Και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου από αυτή την εβδομάδα, χωρίζονται σε υποτμήματα που θα λειτουργούν και αυτά εκ περιτροπής.

Το πρόγραμμα μαθημάτων θα είναι εκείνο που ίσχυε πριν την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων λόγω του κορωνοϊού.

Επισημαίνουμε ότι:

  • Επειδή το σχολικό κυλικείο δεν θα λειτουργεί, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους εμφιαλωμένο νερό και το κολατσιό τους.
  • Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στο σχολικό λεωφορείο, συνιστούμε όμως στους μαθητές να τη φορούν, εφ΄ όσον το χρησιμοποιούν.
  • Η χρήση μάσκας στον χώρο του σχολείου δεν είναι υποχρεωτική.
  • Οι μαθητές θα ενημερωθούν κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο για τους κανόνες τήρησης των μέτρων προφύλαξης που θα εφαρμόζονται στο σχολείο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων (12 Ιουνίου). Μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικά για τα μέτρα ασφαλείας κάνοντας κλικ εδώ:
  • Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, μπορούν να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με αίτηση του γονέα-κηδεμόνα, που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ:
  • Οι μαθητές που δεν παρακολουθούν μπορούν έχουν πρόσβαση στο υλικό που διδάσκεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-class κάθε μαθήματος.
  • Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας ζητεί από όλους τους μαθητές να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους, καθώς τον Σεπτέμβριο, με την επανέναρξη του σχολικού έτους, θα τα χρειαστούν για να καλύψουν τυχόν ύλη που δεν διδάχθηκε λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

 

Σαν σήμερα

  1. 27/10/1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του Ιωάννη Καποδίστρια.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων