Απρ 01

Οδηγίες προς τους διευθυντές των σχολείων και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας με υλικο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Νέες οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο απέστειλε σε όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόκειται για ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Οι Διευθυντές/τριες ή οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων καλούνται να

α) να ενημερώσουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, β) να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου τα ανωτέρω ενημερωτικά φυλλάδια και γ) να ενημερώσουν τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών με κάθε πρόσφορο μέσο.Φυλλάδιο Συμβουλές

Συμβουλές προς τους γονείς

Ασφαλής εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Φυλλάδιο για την εξ αποστάσεως εργασία 

 

 

Image

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Το Δημαρχείο Κασσάνδρας και το γραφείο της Δημάρχου Αναστασίας Χαλκιά, επισκέφθηκαν οι μαθητές των τάξεων Α και  Β Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας , παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Το Πρόγραμμα,  περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

H Βουλή των Εφήβων εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική ζωή σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Συγκροτούνται ομάδες που εργάζονται σε ένα θέμα δικής τους επιλογής – στο επίκεντρο τίθενται ζητήματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων, που αφορούν τη σχολική ζωή, την τοπική κοινότητα, την κοινωνία. Με στόχο την καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στην πράξη.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» αναδεικνύονται από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και εκπροσωπούν την ομάδα, στην οποία έχουν συμμετάσχει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» εκπροσωπούν σχολεία από κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, σε αριθμό αντίστοιχο με τον αριθμό των βουλευτικών εδρών κάθε περιφέρειας.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, υποδέχθηκε τους μαθητές με διάθεση να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη λειτουργία των Οργάνων της Αυτοδιοίκησης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

«Είναι σημαντικό οι έφηβοι του τόπου μας να αποκτούν τέτοιου είδους εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν Δημοκρατική συνείδηση.

Εμείς, ως οφείλουμε, θα τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μαρ 12

Φιλανθρωπική Δράση της Γ΄Λυκείου του ΓΕΛ Κασσάνδρας Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας με πρωτοβουλία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του 15μελούς Συμβουλίου κ.κ. Καραπουλουτίδη Χρήστου και Τσελεπή Φιλήσυχου, αποφάσισαν, ύστερα από τη μη συμμετοχή όλων των μαθητών στην καθιερωμένη εκδρομή της Γ’ Λυκείου και πραγματοποίηση μιας ολιγοήμερης εκδρομής, να δωρίσουν ένα σημαντικό ποσό, που είχαν συγκεντρώσει από τους χορούς τους, σε φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα σε ένα μικρό συμπολίτη τους που το έχει ανάγκη. Η δράση αυτή έγινε παράλληλα με άλλους χορούς που έγιναν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μαθητές Γ΄Λυκείου έδωσαν τα χρήματα της εκδρομής τους σε φιλανθρωπικό σκοπό

Δεκ 29

Καλή Χρονιά !

Δεκ 21

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕ.Λ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Λύκειό μας γιόρτασε τον ερχομό των φετινών Χριστουγέννων με μια υπέροχη εκδήλωση που επιμελήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Η φαντασμαγορική γιορτή περιλάμβανε πρωτότυπο θεατρικό έργο με τίτλο «Τα Μαγεμένα Χριστούγεννα» σε κείμενο και σκηνοθεσία της μαθήτριας Ευαγγελίας Μυλωνά, μουσική, τραγούδια και χορό.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ! Και του χρόνου !

Δεκ 21

Παρουσίαση του βιβλίου «Νόγκα, το ξύπνημα του εφιάλτη» του Χρήστου Ντικμπασάνη

Η Διεύθυνση του Λυκείου μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του, τίμησαν με την παρουσία τους τη νέα εκδοτική προσπάθεια του εκλεκτού καθηγητή του σχολείου μας.
Την επιμέλεια της παρουσίασης ανέλαβε η φιλόλογος του Λυκείου μας, κυρία Γιούλη Ζάμπρου, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο του και ποιήματα από προηγούμενες ποιητικές συλλογές του διάβασαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι «καλοτάξιδο» και να έχει την εκδοτική επιτυχία που του αξίζει !

Δεκ 17

Πανελλαδικές 2018: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι | esos.gr

Πηγή: Πανελλαδικές 2018: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι | esos.gr

Δεκ 05

Επίσκεψη στο Ποινικό Εφετείο Θεσσαλονίκης

Μαθητές και μαθήτριες του Β1,Β4 και Β5 του ΓΕ.Λ Κασσάνδρας επισκέφτηκαν το Ποινικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Τους συνόδευσαν οι καθηγητές τους, Παπασωτηρίου Βασίλης, Γκιντιλά Κική και Νάνου Μαρία.

Δεκ 05

36η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής

Το Λύκειό μας συμμετείχε με επιτυχία στην 36η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη από 1-4 Δεκεμβρίου, στη Βίλλα Αλλατίνι, στο 11ο Λύκειο και στο Noesis.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές Λογγινίδης Βασίλης (Β5) και Καμπάκη Χριστίνα (Β4).

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της συμμετοχής είχε η κυρία Ξανθού Κατερίνα και τους μαθητές συνόδευσε στο τετραήμερο σεμινάριο η κυρία Νάνου Μαρία.

Νοέ 30

Επίσκεψη στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας

Μαθητές και Μαθήτριες των τμημάτων Β1, Β4 και Β5 επισκέφτηκαν τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας και περιηγήθηκαν στους χώρους των φυλακών. Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές Παπασωτηρίου Βασίλης, Γκιντιλά Κική και Νάνου Μαρία.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων