Την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2026, από τις 09:30 έως τις 12:30, υλοποιήθηκε στο σχολείο μας ένα τρίωρο Βιωματικό Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών για τους μαθητές από τη Σ.Α.Ε.Κ. Κεφαλληνίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ιθάκης.
Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευθούν σε βασικές και σημαντικές πρακτικές, όπως οι βασικές αρχές πρώτων βοηθειών (αναγνώριση κινδύνου και κλήση βοήθειας), η χρήση απινιδωτή, η Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η αντιμετώπιση πνιγμονής, πνιγμού, τραυματισμών, δηγμάτων ζώων και αιμορραγίας, μέσα από κατανοητές οδηγίες των εκπαιδευτών και βιωματική προσέγγιση.
Η πραγματοποίηση του Εργαστηρίου Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και την ετοιμότητα όλων στο σχολικό περιβάλλον.

