Αναστολή λειτουργίας ΜΕΧΡΙ και 18 Σεπτεμβρίου όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της περ. ενοτ. Λέσβου

Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας του κωρονοϊού από εδώ

Ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών

Tο Υπουργείο  Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν και να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους έως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία, θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, τελευταία ημέρα υποβολής του Μηχανογραφικού. Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.

Ακολουθεί το υπ’ αριθμ. Βαθμός Προτερ. Φ251/92354 /Α5/14-07-2020 έγγραφο της απόφασης:Λήψη αρχείου

sep4u.gr

Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα επαγγέλματα, τις πανελλαδικές, το μηχανογραφικό, τα επιστημονικά πεδία και τις σχολές που σας ενδιαφέρουν, των υπολογισμό των μορίων, τις προθεσμίες, τις βάσεις και άλλα πολλά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Sep4u.gr

Εξετάσεις Ειδικών Μαθημάτων

Στο παρακάτω αρχείο ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων που θα διενεργηθούν από 1 Ιουλίου μέχρι και 10 Ιουλίου.Λήψη αρχείου

Διαδικασίες υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020

26.06.2020

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν  την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γ. Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

 

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

από σήμερα έχει ανοίξει η εφαρμογή e-eggrafes για την ανανέωση εγγραφής των παιδιών σας στο Λύκειο και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε :

  1. Από το σπίτι ή
  2. Στο λογιστή σας ή
  3. Στο σχολείο

με τους κωδικούς του ΓΓΠΣ (taxis) στη διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Αν επιλέξετε να έρθετε στο σχολείο, αυτό μπορεί να γίνει για την επόμενη εβδομάδα ΜΟΝΟ Τρίτη ή Πέμπτη (λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων).

Σας εύχομαι να έχετε μια καλή ημέρα.

Ανδρεαδέλλης Σταύρος

Προκηρύξεις Αστυνομίας και Πυροσβεστικής 2020

1. Για να δείτε ή/και να εκτυπώσετε την Προκήρυξη Εισαγωγής Ιδιωτών στις ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ 2020 (ΑΔΑ: ΡΥΚ946ΜΤΛΒ-ΨΜΞ) πατήστε εδώ.

2. Για να δείτε ή/και να εκτυπώσετε την Προκήρυξη Εισαγωγής Φοιτητών στη ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ στη ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 2020 (ΑΔΑ: 69Σ346ΜΤΛΒ-ΣΟΜ) πατήστε εδώ.

Ελευθερία Μυτάρου (ΠΕ01) – Θεολόγος

Γενικές πληροφορίες

Η κ. Μυτάρου Ελευθερία  έχει αποσπαστεί στο σχολείο μας  και διδάσκει θρησκευτικά  σε όλες τις τάξεις του λυκείου.

Επιμορφώσεις – Εκπαίδευση

Απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής σχολής  του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδακτική Εμπειρία

Υπηρετεί από το 2002  σε σχολεία της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Προκηρύξεις Στρατού και Λιμενικού 2020

1. Για να δείτε ή/και να εκτυπώσετε την Προκήρυξη Εισαγωγής Σπουδαστών σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΕΙ/ΑΣΣΥ 2020 (ΑΔΑ: 6Δ0Π6-ΓΓΑ) πατήστε εδώ.

2. Για να δείτε ή/και να εκτυπώσετε την Προκήρυξη Διαγωνισμού στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων 2020 (ΑΔΑ: Ω1Τ24653ΠΩ-7Μ1) πατήστε εδώ.