Επίσκεψη στην ΒΙΟΝΕΤ

Επίσκεψη στην ΒΙΟΝΕΤ – Μάρτιος 2013

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας  , BIONET¨

Την Παρασκευή 29/3/2013  οι παρακάτω μαθητές  της Α΄Λυκείου

1.   Αλεξοπούλου  Βασιλική 

2.   Αυγερινοπούλου  Ντένια

3.   Γιαννέλη Μαγδαληνή

4.   Δαλαμάρα Ελευθερία

5.   Θεοδωρόπουλοs Σπύρος

6.   Ιμέρι Ράφλι

7.   Καστρινού Κυριακή

8.   Κλάδη Πηγή

9.   Κουκουζέλη Χαρά

10.  Λουκουμάκια Μαρία

11.  Μπριλή Ευαγγελία

12.  Νικολοπούλου Αικατερίνη

13.  Ραυτόπουλος Νίκος

14.  Σαμίου Αναστασία

15.  Σαμίου Χαρά

16.  Σαμίου Χριστίνα

17.  Χατζηγιάννηs  Παναγιώτης

18.  Χριστοφοράτου Κωνσταντίνα

19.  Χριστοφοράτοs Σπύρος

 

που συμμετέχουν  στο  τμήμα  ερευνητικής εργασίας με θέμα  ¨Μεσογειακή  διατροφή¨ , συνοδευόμενοι απο τους  εκπαιδευτικούς  Ντάνου  Θεώνη ΠΕ04 , Τριχιά Μαρία ΠΕ04  και Περιβολάρη Ανδρέα ΠΕ04 επισκέφθηκαν το συσκευαστήριο οικολογικών αγροτικών  προιόντων με την επωνυμία  ¨Συναιτερισμός Οικολογικών  Προιόντων Δυτικής Ελλάδας  , BIONET¨  που έχει έδρα την Γαστούνη Ηλείας.

Tους μαθητές  υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού :Παλαιολόγου Ασημίνα, Κουτσοδήμος Νικόλαος και Κουτσοδήμος Κώστας.                          

Η ενημέρωση ξεκίνησε απο τον χώρο  όπου συσκευάζονται τα χάρτινα κιβώτια  που τοποθετούνται τα οικολογικά προιόντα.

Μετά με κάθε λεπτομέρεια  έγινε  αναφορά στους μαθητές  για την διαδικασία  που ακολουθείται απο την στιγμή  που έρχεται το  προιόν στον συνεταιρισμό έως την στιγμή που συσκευάζεται είτε σε χάρτινα  κιβώτια διαφόρων διαστάσεων , είτε σε δίχτυνα  πακέτα ενός κιλού , είτε σε ειδικά κεσεδάκια με πλαστικό περίβλημα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με  ενδιαφέρον  όλη την διαδικασία  και στο τέλος επισκέφθηκαν τον χώρο των ψυγείων που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση κάποιων ευπαθών προιόντων  για  πολύ λίγες ώρες. Ενδιαφέρθηκαν για την λειτουργεία της μονάδας και είχαν αρκετές απορίες που διατύπωσαν στους υπέυθυνους. Εντυπωσιάστηκαν απο την αυτοματοποίηση που υπάρχει κατά την τυποποίηση , τις συνθήκες καθαριότητας , τις προυποθέσεις για να  ονομαστεί ένα  προιόν  ως οικολογικό , τους τακτικού υγειονομικούς ελέγχους που γίνονται  και τις απαιτήσεις των πελατών  οι οποίοι είναι τόσο απο την Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαικές χώρες.

Οι μαθητές και  οι εκπαιδευτικοί  ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους για την  λεπτομερή ενημέρωση της μονάδας και αυτοί από την πλευρά τους  τους πρόσφεραν  4 τελάρα οικολογικά μανταρίνια που μετέφεραν στο σχολείο και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους. 

 Επιλέξτε όποια φωτογραφία θέλετε , και θα δείτε σε προβολή παρουσίασης, όλη την συλλογή φωτογραφιών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση