Εθελοντική αιμοδοσία την 22η Μαρτίου 2018

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου  2018 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Σε συνεργασία με  το κέντρο υγείας Γαστούνης  και το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου οι μαθητές της Γ΄ τάξης   και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου  Γαστούνης  πρόσφεραν εθελοντικά το πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής το αίμα.

Η αιμοδοσία οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της διευθύντριας ,Περιβολάρη Χρυσάνθης στην αρμόδια  του Κέντρου υγείας Γαστούνης  ,Μαντή  Φανής   και στην υπεύθυνη του αιμοδοτικού τμήματος του Γενικού νοσοκομείου Πύργου.

Προηγήθηκε  πριν από 2 μέρες ενημέρωση των μαθητών από το προσωπικό του Κέντρου υγείας Γαστούνης για την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και τις ανάγκες που  έχει η χώρα μας σε μονάδες αίματος.

Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση δήλωσαν συμμετοχή στην αιμοδοσία.

Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική  γιατί τα νέα παιδιά συνηθίζουν στην ιδέα της πράξης αυτής ,καταλαβαίνοντας ότι η προφορά  αίματος είναι σημαντική για τους συνανθρώπους μας  οι οποίοι μπορεί να βρεθούν στην ανάγκη αιμοληψίας.

Οι φορείς που πραγματοποίησαν την αιμοδοσία ευχαρίστησαν  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εξετάσεις  που έρχονται σε λίγο καιρό.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση