4η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2-10-2017

Την Δευτέρα 2/10/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 4η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού , η οποία έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας –Έρευνας και Θρησκευμάτων. με θέμα :
«Αθλούμαι-ΧαράΖΩ το μέλλον»
Αρχικά οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ και μετά  από μια μικρή εισήγηση της Διευθύντριας και του γυμναστή ,οι μαθητές  ξεκίνησαν τις δράσεις της ημέρας παίζοντας  ένα ομαδικό παιγνίδι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου .

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ καθώς και μερικές φωτογραφίες.

Στην συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το τι δήλωσαν στους εκπαιδευτικούς.

Μια ομάδα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών ,  Διαμαντοπούλου Μαρίας ,Μπιρμπίλη Παρασκευής και Ντάνου Θεώνης συγκεντρώθηκαν στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και ασχολήθηκαν με εικαστικές δημιουργίες που είχαν σαν θέμα ανάλογο με αυτό της ημέρας.
Δείτε φωτογραφίες της ομάδας κατά την ώρα της ενασχόλησης τους, καθώς και τα έργα τους.

Ο γυμναστής Ρέτσης Ιωάννης  συντόνιζε τις ομάδες  των μαθητών  που μετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ , βόλεϊ , γυμναστήριο , πινγκ-πονγκ).

Οι εκπαιδευτικοί  Δαλέκας Δημήτριος, Κοτροκόης Παναγιώτης και Περιβολάρης Ανδρέας   παρακολουθούσαν  τους μαθητές  που ασχολούνταν με το βόλεϊ στα δύο γήπεδα στον ανοιχτό χώρο του σχολείου καθώς και τους μαθητές που έπαιζαν μπάσκετ.

Δείτε φωτογραφίες των μαθητών που έπαιζαν βόλεϊ  και μπάσκετ .

 

Κάποιοι μαθητές βρέθηκαν στο χώρο της αίθουσας των  οργάνων γυμναστικής μαζί με την εκπαιδευτικό  Ανδριάνα Αλεξοπούλου και έκαναν ασκήσεις  με τα αντίστοιχα  όργανα.

Μερικές μαθήτριες βρέθηκαν στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων και με την εκπαιδευτικό Διαμαντοπούλου Ελένη χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Όλοι οι μαθητές  συμμετείχαν  πρόθυμα στις δραστηριότητες της ημέρας και αυτό  δικαιώνει την καθιέρωση  από την πλευρά της πολιτείας  τέτοιων δράσεων  στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση