Τελική εκδήλωση – απολογισμός του Λυκείου μας για το σχολικό έτος 2014-15

Την  Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 , ώρα 21:00 μ. μ.  στο χώρο παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου μας, κάνοντας με τον τρόπο αυτό έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Δείτε  παρακάτω τα κείμενα της εκδήλωσης  όπως  αναγνώστηκαν  και αναφέρονται  οι δράσεις μας .

Κυρίες και κύριοι

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση που περιλαμβάνει την παρουσίαση των δράσεων του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2014-15. Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και σε λίγο καιρό μια νέα θα ξεκινήσει με νέα πρόσωπα  που θα δώσουν κι αυτά τον δικό τους αγώνα για να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες , τα δικά τους όνειρα ,  Αρχικά θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας  προς όλα τα παιδιά του σχολείου μας που αγωνίστηκαν για την κατάκτηση του αγαθού της μόρφωσης και ειδικότερα προς τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις και διαγωνίστηκαν με ζήλο και συνέπεια, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .Τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και καλή τύχη στην ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Το σχολείο μας είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με σημαντική  και μακρά πορεία  στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα της πόλης μας. Αξιοποιεί  ευκαιρίες και καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την πνευματική συγκρότηση των μαθητών , την καλλιέργεια της αυτενέργειας και της κοινωνικότητας. Είναι το σχολείο μας αυτό που μας δίνει διαρκώς κίνητρα , προκλήσεις  και ερεθίσματα ,ώστε να θέτουμε νέους κάθε φορά στόχους και να τους υλοποιούμε. Μία πλούσια σε δράσεις  χρονιά ήταν και η φετινή με μαθητές όλων των τάξεων να συμμετέχουν ενεργά σε  δραστηριότητες κάθε λογής δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό τους!!!

Απόψε θα επιχειρήσουμε ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και θα παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες που σφράγισαν και άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους  στην εκπαιδευτική πράξη. Τους διαγωνισμούς ,τα προγράμματα  ,τους Σχολικούς Αγώνες, τα φεστιβάλ ,αλλά και τις διδακτικές μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκειά της.

Το Λύκειό μας πήρε μέρος στους παρακάτω διαγωνισμούς:

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA: η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και είχε σκοπό να δώσει στους νέους της ευρωπαϊκής ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και να εκφράσουν  τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για  το ευρωπαϊκό οικοδόμημα . 11 μαθητές και μαθήτριες έλαβαν μέρος από τις οποίους η Λούρμπα Αγγελική της Γ΄ τάξης διακρίθηκε και ταξίδεψε στο Στρασβούργο της Γαλλίας με μαθητές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  2. 33oς Πανελλαδικός (60ος Πανευρωπαϊκός) της EaS Europe at School με γενικό θέμα << Πως θα ήθελα να ζω στην Ευρώπη>> , που διοργανώνει το τμήμα Ελλάδας της ΑEDE (Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών) και διαγωνίστηκαν 556 μαθητές. Βραβεύτηκε η Χρύσα Σωτηροπούλου μαθήτρια της Γ΄ τάξης μαζί με άλλους 24 μαθητές από όλη την Ελλάδα.
  3. 4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Φιλοσοφικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα. Ο μαθητής που έλαβε μέρος ήταν ο Καραγιάννης Νικόλαος της Β΄ τάξης, του οποίου η επίδοση του ήταν στις 20 πρώτες. Για τη διάκρισή του αυτή του δόθηκε η ευκαιρία να μετάσχει στον τελικό διαγωνισμό και σε διημερίδα που έγινε στην Πάτρα το Μάρτιο από τη Διοργανώτρια Σχολή.
  4. 2ος Πανελλήνιος λογοτεχνικός Διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος στην μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη. Συμμετείχε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης  Χρύσα Σωτηροπούλου με διήγημά της.
  5. Ο Διαγωνισμός ‘’ΘΑΛΗΣ’’ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας που συμμετείχε και διακρίθηκε ο μαθητής Σταμάτης Παπαδόπουλος της Γ΄ Λυκείου.
  6. 11ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Βιολογίας. Συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Μουραντίδη Μαρίζα και Αντωνιάδη Δήμητρα. Διαγωνίστηκαν 117 μαθητές από όλη την Ελλάδα και οι παραπάνω μαθήτριες διακρίθηκαν στους 40 πρώτους.
  7. Διαγωνισμός Χημείας
  8. Ο μαθητής της Β΄ τάξης  Λέτσιος  Σπύρος επιλέχθηκε ως αναπληρωματικός έφηβος βουλευτής στην  Κ΄ Σύνοδο της Βουλής των     Εφήβων για το έτος 2015.

Επιπλέον  σημαντικές δράσεις ήταν και οι ακόλουθες:

  1. Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κα Μαντή με θέμα Εθελοντική Αιμοδοσία.
  2. Συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και καθηγητών του Λυκείου και του Γυμνασίου στην εθελοντική αιμοδοσία στις που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.
  3. Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Γοροζίδη, το Σχολείο μας σε συνεργασία με το Δήμο Πηνειού και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης συνδιοργάνωσαν ενημέρωση για τους μαθητές του Λυκείου πάνω σε θέματα Εφηβείας – Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων καθώς και σε θέματα ατομικής υγιεινής και εμβολιασμού για την πρόληψή τους. Ομιλητές: η κα Μαντή και η κα Τσερεμέ από το Κέντρο Υγείας και ο κ. Τερζάκης Παναγιώτης Γιατρός-Γυναικολόγος- Μαιευτήρας.
  4. 1η Ημέρα Πανελλήνιου Αθλητισμού με θέμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
  5. Εκδηλώσεις για την εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

6.Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

7.Ημέρα κατά  του σχολικού εκφοβισμού με παρουσιάσεις,  αθλήματα και καλλιτεχνικό εργαστήριο.

8.Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων με παρουσίαση και αθλήματα. Σε αυτή την εκδήλωση έγινε ενημέρωση από την κα Σπηλιοπούλου Παναγιώτα και κα Σταγιάνου Βασιλική υπεύθυνες του Δήμου Πηνειού για το πρόγραμμα «Κέντρα στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων».

  1. Παρουσίαση εκδήλωσης στις 14/2/2015 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πηνειού με θέμα «Το Γυμνάσιο Γαστούνης και η δεκαετία 50-60».

Ακολουθούν οι συμμετοχές στους σχολικούς αγώνες.

Δημιουργήθηκαν ομάδες μπάσκετ  και ποδοσφαίρου αγοριών καθώς επίσης  ομάδες κοριτσιών στα αθλήματα βόλεϊ και μπάσκετ  με πολύ καλή παρουσία στους σχολικούς αγώνες. Η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών έφθασε στους προκριματικούς.

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Ρέτσης Γεώργιος πέτυχε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στους τοπικούς μαθητικούς σχολικούς αγώνες στίβου στον αγώνα των 100 μέτρων.

Συνεχίζουμε με την παρουσίαση των Προγραμμάτων  Σχολικών Δραστηριοτήτων  αλλά και των διδακτικών επισκέψεων

  • Η Γ΄ Λυκείου πραγματοποίησε την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή της στην πανέμορφη  Θεσσαλονίκη επισκεπτόμενη σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους και μουσεία. Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθειά τους στο τραπέζι της Γ΄Λυκείου για την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης πενθήμερης.
  • Η Α΄ Λυκείου πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας αλλά και στην μαγευτική Πλάκα.……………
  • Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Καινοτόμο Πρόγραμμα Inspiring Science Education  (ISE) με θέμα <<Τα προϊόντα του τόπου μας>>.
  • Η Α΄ Λυκείου πραγματοποίησε πολιτιστικό πρόγραμμα, το θέμα του ήταν «Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Γαστούνη και στη  …Λογοτεχνία». Η παρουσίασή του έγινε στο Κουρβισιάνειο σε διασχολική συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.
  • Η Β΄ Λυκείου πραγματοποίησε πολιτιστικό πρόγραμμα, το θέμα του « Η ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας », για τις ανάγκες του οποίου πραγματοποιήθηκε 4ήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα.

Ακολουθούν τα Πρότζεκτ, τα μαθήματα δηλαδή των ερευνητικών εργασιών σε Α και Β λυκείου:

Η Β΄ τάξη  την φετινή χρονιά ασχολήθηκε με τα θέματα

  • Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά παιχνίδια και
  • Υλοποίηση αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης σε ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες (για δυο τετράμηνα)
  • Η ελληνική μουσική τραγουδάει τη δεκαετία του 60  και
  • Το γαλλικό τραγούδι τη δεκαετία του 60

Η Α΄  τάξη την φετινή χρονιά ασχολήθηκε με τα εξής θέματα

  • Χάρτης σπουδών και επαγγελμάτων στην Ελλάδα σήμερα (για δυο τετράμηνα)
  • Μεσόγειο τη λεν και
  • Τέχνη και Μεσόγειος

Για το τελευταίο μέρος έχουμε αφήσει ένα μικρό αφιέρωμα στην Γ΄ Λυκείου  για την τρίχρονη πορεία τους μέσα από το σχολείο μας. Τώρα που ανοίγουν τα φτερά τους για μια νέα  ζωή , αυτήν του ενηλίκου, τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

 

Δείτε το Power point  εισαγωγής της εκδήλωσης.

Τέλος εκδήλωσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση