Η δεκαετία 1940 – 1950 και το Γυμνάσιο Γαστούνης

Γενικό Λύκειο Γαστούνης, 2008

Σε εκδήλωση  που έγινε στο Κουρβισιάνειο πολιτιστικό κέντρο με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του σχολίου μας , ο εκπαιδευτικός Φανός  θεόδωρος έκανε μια αναδρομή στην ταραγμένη δεκαετία 1940-1950.

Η δεκαετία αυτή μας διδάσκει να μη βολευόμαστε ποτέ, να μην ζούμε βυθισμένοι στις ανέσεις της συνήθειας αλλά να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Ο στόχος ήταν να περάσουμε από μια εποχή σε μια άλλη, από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον. Η δύναμη του ανθρώπου είναι να προσπαθεί συνεχώς να διατηρήσει ζωντανή μια ελπίδα και να αποκαταστήσει την πιθανότητα ενός δρόμου που οδηγεί σε έναν κόσμο διαφορετικό. Σε μια εποχή που υπάρχουν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, μια αναδρομή στο παρελθόν θα μας βοηθήσει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και να επινοήσουμε καινούργια πράγματα.

Το μήνυμα που στέλνει η δεκαετία 1940 – 1950 είναι η υπεράσπιση της δικαιοσύνης στον κόσμο, ο αγώνας για ελευθερία και εθνική κυριαρχία, η θυσία για μια καλύτερη ζωή.

 

Η εργασία που έγινε από τον εκπαιδευτικό,και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, εκδόθηκε σε βιβλίο και διανεμήθηκε στους θεατές.

δείτε την εργασία επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Κείμενα εκδήλωσης

Δείτε σε μορφή βίντεο την παρουσίαση που έγινε στην εκδήλωση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση