1η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Τη Δευτέρα   7-10-2014  στα  πλαίσια  της  1ης Πανελλήνιας ημέρας  σχολικού αθλητισμού , που καθιέρωσε από φέτος το Υπουργείο Παιδείας ,     πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με συμμετοχή  όλων των μαθητών  του Λυκείου μας.

Αρχικά οι μαθήτριες(ές) του σχολείου μας , η πλειοψηφία του  συλλόγου των διδασκόντων καθώς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων. Με συντονιστή τον  εκπαιδευτικό Αντωνίου Μάριο  παρακολούθησαν    προβολή με θέμα , τον ρατσισμό και τη σχολική βία  . Κατά τη διάρκεια  της  προβολής  υπήρξε συμμετοχή – συζήτηση μεταξύ των μαθητών  μέσα από κατάλληλες ερωτήσεις  που έκανε ο  εκπαιδευτικός.

Στο τέλος  προβλήθηκαν  τρία βίντεο ,που αφορούσαν την σχολική βία, το ρατσισμό, και την διαφεροτικότητα τα οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον βγάζοντας σημαντικά συμπεράσματα.

Ακολούθησαν αθλητικές εκδηλώσεις  τόσο στον εξωτερικό χώρο  του γηπέδου ποδοσφαίρου  και βόλεϊ , όσο και  στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ , με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων στις  οποίες συμμετείχαν  μαθητές και μαθήτριες   όλων των τάξεων. Σκοπός των  αγώνων  ήταν  όχι η νίκη αλλά η ευγενής άμιλλα , η διασκέδαση και η συμμετοχή και των δύο φύλων σε κάθε ομάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι ο αγώνας μπάσκετ που έγινε στο κλειστό  γυμναστήριο μεταξύ δύο ομάδων έληξε στην  κανονική διάρκεια  ισόπαλος  και σκόπιμα δεν ακολούθησε  παράταση μετά από κοινή απόφαση των μαθητών και  του γυμναστή του σχολείου.

Κάποιο μαθητές ασχολήθηκαν με τη μουσική επένδυση  όλων των εκδηλώσεων ώστε να συνδυάζεται  ο αθλητισμός με τη διασκέδαση.

Ομάδες μαθητών επίσης ανέλαβαν  να ζωγραφίσουν  αφίσες με θέμα σχετικό της  ημέρας και τα έργα τους  αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων των μαθητών.

 

Μαθήτρια  της Γ΄ Λυκείου ανέλαβε να  φωτογραφήσει  όλες τις εκδηλώσεις  ώστε  οι φωτογραφίες να πλαισιώσουν  το άρθρο αυτό και να είναι  μια ζωντανή ανάμνηση  για όλους μας.

Οι εκδηλώσεις  τελείωσαν  το μεσημέρι  και θεωρούμε  ότι κάθε μαθητής με τη συμμετοχή του  πήρε , αλλά και έδωσε σημαντικά μηνύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση