Επίσκεψη στον ανεγειρόμενο Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου της πόλης μας.

Την Δευτέρα   10/03/2014  οι μαθήτριες της Α΄  Λυκείου , Κατελούζου Κατερίνα , Κουλούρη Μυρσίνη , Μουραντίδη Μαρίζα  , και Μουραντίδη Παναγιώτα , που έχουν αναλάβει τον αρχιτεκτονικό τομέα των κτιρίων  και των Ι. Ναών της πόλης μας , στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα  ¨Η Γαστούνη  , χθες , σήμερα , αύριο¨  ,με την συνοδεία των  εκπαιδευτικών  που μετέχουν στο πρόγραμμα , Περιβολάρη Χρυσάνθη , Διαμαντοπούλου Ελένη και Περιβολάρη Ανδρέα , επισκέφθηκαν τον νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου  της πόλης μας.

Στον Ναό  τις υποδέχτηκαν ο εφημέριος του Ναού πατέρας Ηλίας Κουμπαρούλης και η αρχιτέκτονας  Σκαμνάκη Ιφιγένεια. Κατόπιν ανέβηκαν στην  οικοδομή και η κ. Σκαμνάκη έδωσε  πληροφορίες στις μαθήτριες για τον ρυθμό, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος Σταυροειδής με Tρούλο ,για την αρχιτεκτονική, για την διαδικασία  της ανέγερσης και των καθιερωμένων γραμμών που ακολουθεί κάθε ναός  , για τα υλικά  που χρησιμοποιούνται τώρα αλλά και στην παλαιότερη εποχή, για τις μονώσεις και την ηχητική που πρέπει να προσεχθεί σε μια τέτοια μεγάλη κατασκευή καθώς και πολλές λεπτομέρειες που αφορούν την λειτουργικότητα και την χρηστικότητα ενός ναού ο οποίος θα δέχεται πιστούς κάθε ηλικίας.

Οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και έκαναν ερωτήσεις που αφορούσαν την στατικότητα ,με δεδομένο  ότι η περιοχή μας είναι σεισμογενής , για το χρονικό διάστημα  που απαιτείται για την κατασκευή καθώς και διαφορετικότητα που έχει ο ναός στην μορφή του καμπαναριού  το οποίο μοιάζει πολύ στο νησιώτικο στυλ. Η κ. Σκαμνάκη απάντησε με σαφήνεια σε όλες τις απορίες και εξήγησε ότι τα καμπαναριά δεν φτιάχνονται πλέον με εσωτερικές σκάλες,αλλά γίνονται στην μορφή αυτή  αφού  οι καμπάνες λειτουργούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στο τέλος κατέβηκαν  από την οικοδομή στον ημιυπόγειο ναό που λειτουργεί  προσωρινά , και ο πατέρας Ηλίας τους προσέφερε αναψυκτικά  και έδωσε  πολλές πληροφορίες για την εσωτερική δομή και τους χώρους κάθε ναού. Επειδή γινόταν η προετοιμασία  για να  ριχθούν τα μπετά στον τρούλο  ήλθε ο Πολιτικός μηχανικός Σπηλιόπουλος  και ο εργολάβος οι οποίοι μαζί με την κ. Σκαμνάκη έδειξαν φωτογραφίες  που αφορούσαν  όλα τα στάδια κατασκευής του ναού έως τώρα  και παρέδωσαν στις μαθήτριες σχέδια του ναού για να τα χρησιμοποιήσουν  στην εργασία τους.

Οι μαθήτριες και  οι συνοδοί καθηγητές ,αφού ευχαρίστησαν για τις πολύτιμες  πληροφορίες που  συνέλεξαν ,αναχώρησαν για το σχολείο τους με πολλές  γνώσεις και ιδέες  που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία ενός ναού ,αφού είχαν την σπάνια ευκαιρία να δουν  από κοντά  την οικοδόμηση  ενός τέτοιου δημιουργήματος.

Την παρακάτω συλλογή φωτογραφιών έχετε την δυνατότητα να την χειριστείτε ως εξής:
1. Αφήνετε να εμφανίζονται σταδιακά όλες οι φωτογραφίες ή προχωράτε την συλλογή χειροκίνητα επιλέγοντας από κάτω , όποια φωτογραφία θέλετε να δείτε ,ή με τα βελάκια που υπάρχουν κάτω ή δεξιά.
2. Αν θέλετε πληροφορίες για τις φωτογραφίες επιλέξτε κάτω αριστερά που γράφει SL οπότε στο πάνω μέρος δεξιά εμφανίζεται η λέξη info. Επιλέξτε εκεί για πληροφορίες.
3. Αν θέλετε να δείτε την συλλογή σε πλήρη οθόνη , επιλέξτε κάτω δεξιά που γράφει FS.

 

[flagallery gid=27]

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση