Τετραήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα 2013-14

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013 – 2014 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: “Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ηπείρου ως μοχλός ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην περιοχή” με συμμετοχή 39 μαθητών της Β’ τάξης και υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Αποστολοπούλου Πολυξένη ΠΕ05 και Γιατρά Κατίνα ΠΕ06.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικές με τα παραδοσιακά κτίσματα της Ηπείρου αλλά και να διερευνήσουν τις οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει ο αγροτουρισμός στην περιοχή. Ενημερώθηκαν μέσω προβολής video για τις αγροτουριστικές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και αντίστοιχα στην ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά παραδοσιακά κτίρια της πόλης, να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης όπου έγινε ξενάγηση και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού. Επισκέφθηκαν επίσης το Σπήλαιο Περάματος, το Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας και το Μουσείο Βρέλλη. Επισκέφθηκαν αντιπροσωπευτικά χωριά στα Ζαγοροχώρια. Ενημερώθηκαν στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πίνδου στο χωριό Ασπράγγελοι για τον τρόπο ζωής των κατοίκων στο παρελθόν, για τον τρόπο και τη φιλοσοφία κατασκευής των οικημάτων, των γεφυριών και των δρόμων, για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Στον ίδιο χώρο παρακολούθησαν σχετικό οπτικό υλικό και πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα τον χάρτη και τα αξιοθέατα στα Ζαγοροχώρια.

Συναρπαστική ήταν η εμπειρία της πεζοπορίας από το μονοπάτι μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Μονοδένδρι που αντάμειψε όλους με την υπέροχη θέα στο Φαράγγι του Βίκου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση