Θα γίνει ανακατεύθυνση στη νέα μας σελίδα σε

seconds

Η εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Καστοριά

Γράφει η Μαρία Καραπαπά

Στις 23 Απριλίου ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την Καστοριά με περιβαλλόντικο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν η Α΄ και η Β΄ Λυκείου. Φτάσαμε εκεί μεσημέρι και αμέσως επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου μας ενημέρωσαν σχετικά με τους ζωικούς πληθυσμούς της λίμνης Ορεστιάδας.

kataf_lyk spil_drak


Την επόμενη ημέρα ξεκινήσαμε νωρίς για να μας ξεναγήσουν σε κάποια χωριά του δήμου Πρεσπών. Φτάσαμε στο χωριό Άγιο Γερμανό, απ’ όπου και άρχισε η ξενάγησή μας. Αφού επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγίου Γερμανού και αφού μας ενημέρωσαν σχετικά με την αρχιτεκτονική του χωριού, συνεχίσαμε για το νησί που δεσπόζει στη Μικρή Πρέσπα, τον Άγιο Αχίλλειο. Στο δρόμο μάλιστα παρατηρήσαμε και κάποιους αργυροπελεκάνους αλλά και άλλα είδη πουλιών.

prespes vas_st_achilleus


Την τρίτη ημέρα επισκεφθήκαμε τον Λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό της Καστοριάς, τη μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας και τέλος το Σπήλαιο του Δράκου.

Δυστυχώς όμως, όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν…

Αφού επισκεφθήκαμε το καταφύγιο του λύκου, τη Νίκειο Σχολή και το καταφύγιο της αρκούδας στο Νυμφαίο και αφού ενημερωθήκαμε σχετικά με το έργου του Αρκτούρου, έπρεπε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής…

katafyg_arktos

Αν και η εκδρομή διήρκησε μόνο τέσσερις μέρες, νομίζω ότι όλοι κάτι αποκομίσαμε και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη! Τέλος, ελπίζω να καταφέρουμε να πάμε και του χρόνου σε ένα από τα πολλά μαγευτικά μέρη της Ελλάδας!!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση