«

»

Δεκ 05 2019

Πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Υπολογιστικής σκέψης Berbas στο Λύκειο Ευηνοχωρίου

Σχετικά με τον διαγωνισμό Bebras®
Ο διαγωνισμός Bebras® (προφέρεται «Μπέμπρας» και σημαίνει «Κάστορας» στα Λιθουανικά)  αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras®), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.

Ο διαγωνισμός Bebras® διεξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, και έχει ως κύριο σκοπό την απόλαυση της συμμετοχής.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Bebras έχει διάρκεια 35 λεπτά της ώρας, υλοποιείται σε υπολογιστή και περιλαμβάνει την απάντηση 10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης.

Τι είναι η Υπολογιστική Σκέψη;
Η Υπολογιστική Σκέψη, με απλά λόγια, περιλαμβάνει τις ικανότητες  που εφαρμόζουν οι επιστήμονες για να λύσουν προβλήματα αξιοποιώντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παραδείγματα τέτοιων τεχνικών είναι η ικανότητα ανάλυσης σύνθετων προβλημάτων σε απλούστερα, ο σχεδιασμός αλγορίθμων, η αναγνώριση προτύπων, η γενίκευση προτύπων και η αφαίρεση.
Από το σχολείο μας, συμμετείχαν στο διαγωνισμό 14 μαθητές και μαθήτριες υπό την επίβλεψη του συντονιστή, καθηγητή πληροφορικής, κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων