Θα γίνει ανακατεύθυνση στη νέα μας σελίδα σε

seconds

Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019

Το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου συμμετείχε το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που οι μαθητές εξετάζονται:

  • Εργαστηριακά, σε πειραματικές πρακτικές στο εργαστήριο.
  • Διεπιστημονικά, στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία.
  • Ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελής ομάδες και όχι ως άτομα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 26 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα (ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων) για  τις ομάδες των σχολείων της  νότιας  Ελλάδας  και στη Θεσσαλονίκη (ΕΚΦΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης) για τις αντίστοιχες της βόρειας Ελλάδας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από 39 σχολεία της νότιας Ελλάδας  που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου για την απονομή επαίνων και βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό των σχολείων από τη Νότια Ελλάδα. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ.  Ουρανία Τσιτσιλώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Εμβόλια: επικίνδυνα ή αναγκαία για την υγεία μας;». Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στη συνέχεια, δόθηκαν έπαινοι σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Το 1ο  βραβείο και το εισιτήριο για τη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, κατέλαβε η μαθητική ομάδα του Κολεγίου Ψυχικού. Τέλος, όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν την μόνιμη διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας του Ευγενιδίου Ιδρύματος.

Η ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από τους μαθητές της Β’ τάξης: Μάνθου Λαμπρινή, Τριώτη Κωνσταντίνο και Φονταλή Βασίλειο και συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σταμάτη Νικόλαο.  Η παρουσία της ομάδας μας κρίνεται ικανοποιητική αφού κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά καλή βαθμολογία (με υψηλότερη στο πείραμα της Φυσικής) αλλά κυρίως για τις πολύτιμες εμπειρίες που τα παιδιά αποκόμισαν.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση