Κανονισμός του σχολείου

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Κανονισμός του Σχολείου

Υποχρέωση των μαθητών και μαθητριών είναι:

1.- Να προσέρχονται έγκαιρα στο Σχολείο, να συντάσσονται και να συμμετέχουν στην πρωϊνή προσευχή.

2.- Να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις αίθουσες κατά τμήματα χωρίς συνωστισμό.

3.- Να μην εισέρχονται στις αίθουσες πριν από την πρωϊνή συγκέντρωση.

4.- Εφόσον είναι επιμελητές:

α).- Να έρχονται νωρίτερα στο Σχολείο. Να εφοδιάζουν την αίθουσα με όλα τα απαραίτητα για την διδασκαλία εποπτικά όργανα (κιμωλίες, σφουγγάρι, όργανα Μαθηματικών, όργανα Φυσικής – Χημείας, χάρτες, κ.λ.π.) και να εξέρχονται για την προσευχή.

β).- Να παραμένουν σ’ όλη την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος στις αίθουσες, να φροντίζουν για την καθαριότητα και την τάξη καθώς και για την διαφύλαξη όλων των αντικειμένων μέσα σ’ αυτές.

5.- Να μην παραμένουν στις αίθουσες κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων εκτός κι αν έχουν κάποιο σοβαρό λόγο και αφού έχουν πάρει άδεια από τους εφημερεύοντες καθηγητές.

6.- Να μην απομακρύνονται κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων ή των κενών ωρών διδασκαλίας από το προαύλιο και να μη χρησιμοποιούν ποδήλατα μέσα στον αύλειο χώρο.

7.- Να διατηρούν καθαρούς και σε καλή κατάσταση τους σχολικούς χώρους και τα μέσα διδασκαλίας (θρανία, πίνακες, καθίσματα, τοίχους, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, κ.λ.π.) τόσο για τη σωστή και αποδοτική λειτουργία του Σχολείου όσο και από υποχρέωση απέναντι στη σχολική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία.

8.- Να μην προκαλούν φθορές με πράξεις ή παραλείψεις τους διαφορετικά θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι και θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις οικονομικές ή πειθαρχικές.

9.- Να μην αναγράφουν στους τοίχους των αιθουσών διδασκαλίας, των διαδρόμων και των κοινόχρηστων χώρων συνθήματα, σχήματα, σύμβολα, άσεμνες λέξεις ή φράσεις, κ.λ.π. γιατί όχι μόνο είναι αντιαισθητικά αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υποβαθμίζουν.

10.- Να προσέρχονται στο Σχολείο με αμφίεση της προσωπικής τους μεν επιλογής χωρίς όμως ακρότητες.

11.- Να δείχνουν αγάπη, καλοσύνη, ευγένεια, να μη χρησιμοποιούν απρεπείς και χυδαίες λέξεις ή φράσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο μεταξύ τους όσο και με τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας.

12.- Να μην προσκαλούν και να μη συναναστρέφονται εξωσχολικά άτομα κατά την διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου .

13.- Να μην παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια στις αίθουσες διδασκαλίας, στους διαδρόμους, στις σκάλες, στο προαύλιο, κ.λ.π. και να μη χρησιμοποιούν αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για τη σωματική τους ακεραιότητα (σίδερα, ξύλα, πέτρες κ.ά.).

14.- Να μην καπνίζουν σε κανένα σχολικό χώρο (αίθουσες, διαδρόμους, τουαλέτες, προαύλιο, κ.ά.).

15.- Να συμμετέχουν στις εθνικές εορτές και σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σχολείο.

16.- Να συνεργάζονται με τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματός τους για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει είτε προσωπικό είτε με τους συμμαθητές τους.

17.-Να απευθύνονται στους εφημερεύοντες καθηγητές για οποιοδήποτε θέμα κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων.

18.- Να μη μεταφέρουν ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα μέσα στις αίθουσες κατά την διάρκεια του μαθήματος.

19.- Να σέβονται και να τηρούν τον κανονισμό και να υπακούουν στις εντολές και παραινέσεις του Δ/ντή και των καθηγητών του Σχολείου.

 

 Από το σύλλογο διδασκόντων καθηγητών

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων