Την Παρασκευή, 13/6, με χαρά πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αργαλαστής, αλλά και πολλοί γονείς. Το παρών έδωσε στην εκδήλωση και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κ. Α. Καφετζής, ενώ τον χαιρετισμό του έστειλε και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας, κ. Σ. Σαβελίδης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον συγκινητικό λόγο της Διευθύντριας, κ. Ασπασίας Μπάσιου, η οποία εστίασε στη σημασία της ηθικότητας και της ανθρωπιάς σε έναν κόσμο πολυεπίπεδης κρίσης, παραινώντας του μαθητές μας να ζήσουν μια ενήλικη ζωή με τόλμη, ήθος και αξιοπρέπεια. Ευχαριστήρια, ευχές και χρήσιμες παραινέσεις ακούστηκαν και διά στόματος της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Φιλίτσας Λαμπαδάρη, αλλά και από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Πρόεδρο του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου, Νίκο Δροσίτη.
Στη συνέχεια, παιδιά όλων των τάξεων παρουσίασαν το θεατρικό έργο που συνέγραψε η φιλόλογος Συραγώ Λιάτζουρα για τις ανάγκες της εκδήλωσης, κατόπιν παράκλησης των ίδιων των παιδιών. Η ξεκαρδιστική κωμωδία με τίτλο «Η κληρονομιά της Κυρατσώς» είχε ηθογραφικό περιεχόμενο και παρουσίαζε με πολύ χιούμορ τα πηλιορείτικα ήθη και τις συνήθεις αντιδικίες για τα κληρονομικά σε μια εποχή έντονων πολιτικών παθών, τη δεκαετία ’80-’90. Τα παιδιά έπαιξαν με κέφι και φυσικότητα, αυτοσχεδίασαν και προκάλεσαν ηχηρά γέλια στο κοινό.
Έπειτα, έγινε μια σύντομη παρουσίαση των πολυάριθμων εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου, η οποία απέδειξε ότι το ΓΕΛ Αργαλαστής είναι ένα πολύ δραστήριο Λύκειο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα σχολεία της πόλης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές δούλεψαν φέτος σκληρά και με ζήλο, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να είναι πλούσιο και πολύ υψηλού επιπέδου.
Πριν την απονομή των απολυτήριων τίτλων, προβλήθηκε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο με φωτογραφίες από όλη τη μαθητική ζωή των παιδιών μας και μετά ακολούθησαν τραγούδια και χοροί, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισε ώστε να δοθούν αναμνηστικά και να στηθεί στο προαύλιο του σχολείου ένας πλούσιος μπουφές.
Ευχόμαστε στα παιδιά μας που αποφοίτησαν ζωή καλή και δημιουργική, γεμάτη υγεία, χαρές και επιτυχίες!





