Μαθήματα του σχολείου από 15-2-2021

Τα μαθήματα του σχολείου από Δευτέρα 15-2-2021 θα πραγματοποιούνται με την εξ΄ αποστάσεως τηλεκπαίδευση μέσα από τη πλατφόρμα Webex. Το πρόγραμμα, το ωράριο και τα link (δωμάτια) των καθηγητών είναι αυτά που ίσχυαν και κατά τη προηγούμενη περίοδο της τηλεκπαίδευσης.

Τα μαθήματα θα γίνουν ξανά δια ζώσης από τη Παρασκευή 26-2-2021.

Υπενθύμιση Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2003

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2003 λήγει στις 31 Μαρτίου 2021.

Οι στρατεύσιμοι μπορούν να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στον ιστότοπο του Νομικού Σώματος με χρήση κωδικών taxisnet, μεταβαίνοντας στο σύνδεσμο https://www.stratologia.gr/el/katauesh_da_idioti. Εναλλακτικά, λαμβάνοντας υπόψη τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, δύνανται να καταθέσουν ΔΑ προσερχόμενοι σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η σχετική εγκύκλιος είναι : εδώ

Νομοθεσία για μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα,

Η εγκύκλιος που αφορά τους μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα είναι το (πατήστε στα μπλε γράμματα):  ΦΕΚ Β 455_21_14109_ΓΔ4_5_2_21_ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ 

 

Οι οδηγίες που έχουν σταλεί  μεταξύ άλλων λένε:

Μέχρι την Παρασκευή 12/2 θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι γονείς να έχουν κάνει αίτηση με συνοδευτικά παραστατικά (σφραγισμένα σε φάκελο) με την οποία θα ζητούν την ένταξη των μαθητών αυτών στην κατηγορία δικαιολόγησης απουσιών.

Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν αφορούν νέες περιπτώσεις που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση.

ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο μαθητές που το προηγούμενο διάστημα (όταν λειτουργούσαμε δια ζώσης) δεν πήγαιναν σχολείο και έπαιρναν απουσίες. Θεωρούμε ότι όταν ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου η τηλεκπαίδευση (Εξαε), οι μαθητές αυτοί από το σπίτι τους παρακολουθούσαν μαθήματα και καταγράφονταν οι απουσίες τους. Αυτές οι απουσίες δεν δικαιολογούνται. Τώρα που ξεκίνησε πάλι η δια ζώσης διδασκαλία (όπου αυτό συμβαίνει) -κι ενδεχομένως οι ίδιοι μαθητές δεν μπορούν να παραστούν στο σχολείο-, και μόνο αυτοί, χρειάζονται οι παραπάνω ενέργειες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση