Ο ιστότοπος Μικρός Αναγνώστης είναι μια πολύ καλή επιλογή για προτάσεις βιβλίων και δημιουργικές
δραστηριότητες. Επίσης, μπορείτε να ακούσετε ή να διαβάσετε βιβλία από αυτά που προτείνει ο ιστότοπος κατά καιρούς στην ιστοσελίδα του “Να σου πω μια ιστορία”. Στα περιεχόμενα του Μικρού Αναγνώστη διαβάζουμε, εκτός από το “Να σου πω μια ιστορία”, “Πένες και χρώματα”, “Βρες ένα βιβλίο”, “Βρες μια βιβλιοθήκη”, “Εξερευνώντας ένα θέμα”, “Μικρός συγγραφέας”, “Ρίξε μια ματιά”, “Πού θα πάμε σήμερα”, “Γράψε και κέρδισε” και “Γωνιά των δασκάλων”.
Μήνας: Δεκέμβριος 2019
Πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τον μήνα Δεκέμβριο
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 6.00 μ.μ
Οι γιορτές ξεκινούν… καλικάντζαροι, μάγισσες και ξωτικά ,
ακόμη και μικρά παιδιά.. ελάτε στη βιβλιοθήκη με χαρά
να στολίσουμε το χώρο μας θα μας βοηθήσει η Μαρία και η Χαρά
Για όλα τα παιδιά
Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 6.00 μ.μ
«Ένα δώρο για τον καθένα» της Rosalind Beardshaw
Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ’ ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; ! Μια ζεστή, τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας μας όταν δίνει.
Με την αγαπημένη μας Γεωργία Τούφα
Για παιδιά 4-8 ετών
Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 6.00 μ.μ
Το δέντρο των ευχών..ευχούλες από εσάς για όλους όσους αγαπάτε.
Στολίζουμε την πλατεία της Ομόνοιας με τις δικές μας ευχές!!!
Για όλα τα παιδιά
Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 6.00 μ.μ
Η κεραμίστρια Carla Blasco μας μαθαίνει να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά .Φέρτε μαζί σας ότι σας περισσεύει στο σπίτι.
Για όλα τα παιδιά
Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 6.00 μ.μ
Χριστουγεννιάτικη ταινία για μικρούς και μεγάλους
Για όλα τα παιδιά
Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 6.00 μ.μ
Χριστουγεννιάτικη μουσικοκινητική παράσταση «Ο φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη» με τους μουσικούς Ελπίδα & Άγγελο Σίσκου
3η Δεκεμβρίου, Ημέρα των ΑμεΑ
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε., το 1992, ως ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Η συντομογραφία για να δηλώσουμε τα άτομα αυτά είναι ΑμεΑ και διαφέρει από τη συντομογραφία ΑμΕΑ που δηλώνει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουν διατυπωθεί πολλές αντιρρήσεις για το πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις συντομογραφίες, αλλά το βασικό είναι να επικεντρωθούμε στον τρόπο που είναι σωστός να συμπεριφερόμαστε σε αυτούς.
Στη Βιβλιοχώρα την ημέρα αυτή οργανώθηκαν δράσεις για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους ακόμα περισσότερο. Οι δράσεις οργανώθηκαν από τον δάσκαλο της Ενισχυτικής διδασκαλίας, κο Λευτέρη Μιχαλίτση.
