Το ξωτικό των Χριστουγέννων

Πριν από δέκα μέρες σχεδόν, ένας αναπάντεχος επισκέπτης της βιβλιοθήκης αναστάτωσε τη ζωή μαθητών και δασκάλων του σχολείου μας. Τι συνέβει ακριβώς;

Το ξωτικό των Χριστουγέννων, ένα μικρόσωμο και πρασινωπό σκανταλιάρικο πλασματάκι εμφανίστηκε στη σχολική μας βιβλιοθήκη. Λατρεύει να ακούει χριστουγεννιάτικες ιστορίες αλλά δυστυχώς το ίδιο δεν ξέρει να διαβάζει! Έτσι λοιπόν διάλεξε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μας με πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες το » Όταν γελάει ο ουρανός» της Άννας Ιακώβου και κάθε μέρα τρυπώνει και σε μια διαφορετική σχολική τσάντα, με την προσδοκία ότι το παιδί που θα το βρει θα το φιλοξενήσει ένα βράδυ στο σπίτι του και λίγο πριν κοιμηθούν αγκαλιά θα του διαβάσει κάποια από τις ιστορίες του βιβλίου.

Πώς αντέδρασαν οι μικροί μας φίλοι; Ενθουσιάστηκαν και με μεγάλη αγωνία ψάχνουν την τσάντα τους κάθε μεσημέρι σχολώντας μήπως και βρουν το μικρούλη ξωτικό με το αγαπημένο του βιβλίο!

Τουρνουά Scrabble στη βιβλιοθήκη μας

Για πρώτη φορά φέτος η σχολική μας βιβλιοθήκη διοργανώνει τουρνουά scrabble στο χώρο της θέτοντας, μεταξύ των άλλων, τους ακόλουθους στόχους:

  • Να δραστηριοποιηθούν οι μαθητές στο χώρο της βιβλιοθήκης  με το παιχνίδι και τη μουσική
  • Να διασκεδάσουν παίζοντας και μαθαίνοντας
  • Να ενισχυθεί η ομαδικότητά τους
  • Να καλλιεργηθεί η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους
  • Να μάθουν να γράφουν σωστά λέξεις μέσα από το παιχνίδι

Ήδη το τουρνουά έχει ξεκινήσει και πιστεύεται πως μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχουμε τους δυο φιναλίστ ( ένας μαθητής από την Γ΄και Δ΄ τάξη και ένας μαθητής από την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη). Ο αριθμός των μαθητών που παίρνουν μέρος ανέρχεται στους 60 σε σύνολο 92 μαθητών. Συμμετέχουν μαθητές των τεσσάρων μεγάλων τάξεων.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσο όλοι φανταζόμασταν!

Ευχόμαστε σε όλους να έχουν επιτυχία στις ¨αναμετρήσεις¨τους!

Η βιβλιοθήκη μας ξεκινά τη λειτουργία της

Βιβλιοφάγοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού… την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 η βιβλιοθήκη του σχολείου μας ανοίγει την πόρτα της και σας περιμένει στα δυο πρώτα διαλείμματα. Ελάτε και πάλι να ταξιδέψουμε παρέα στο μαγικό κόσμο των βιβλίων και να ζήσουμε απίστευτες περιπέτειες!

 

Σχολική Χρονιά 2019 – 2020

Αγαπημένοι μας μαθητές!

Η καινούρια σχολική χρονιά έχει ήδη αρχίσει και είμαι σίγουρη πως ανυπομονείτε για την έναρξη της λειτουργίας της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Λοιπόν, ετοιμαστείτε γιατί σε πολύ λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε στον ανανεωμένο χώρο της βιβλιοθήκης και να ταξιδέψουμε παρέα με τους ήρωες των βιβλίων μας που τόσο πολύ αγαπάτε!

Καλή σχολική χρονιά και καλές αναγνώσεις!