ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗ

Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ86 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Γ΄ Τάξη

Μαρ 202026

Εδώ θα βρείτε δραστηριότητες στο μάθημα της Πληροφορικής για την Γ΄ τάξη!!!

1.Χάρτης εννοιών – Σχολική εκδρομή

Για να θυμηθούμε τους χάρτες εννοιών που ξεκινήσαμε στα τελευταία μας μαθήματα στο σχολείο!Διαδραστικό βιντεομάθημα για τη δημιουργία ενός εννοιολογικού χάρτη με κεντρική ιδέα μια “Σχολική εκδρομή!

 

2.Χάρτης εννοιών – Εργασία

Επιλέξτε τον σύνδεσμο της δραστηριότητας και θα σας ανοίξει μια εφαρμογή για την κατασκευή εννοιολογικών χαρτών. Αφού διερευνήσετε τα έτοιμα παραδείγματα (επιλέγοντας Πρότυπα) έπειτα εξασκηθείτε κατασκευάζοντας τους δικούς σας χάρτες εννοιών (επιλέγοντας Νέο). Παραδείγματα:Θεοί Ολύμπου, άθλοι Ηρακλή, κύκλος ζωής του νερού, ανακύκλωση.

 

3.Δημιουργικό γράψιμο

Ώρα για λίγο δημιουργικό γράψιμο…

 

4.Το ηλιακό μας σύστημα

Ελάτε να δημιουργήσουμε μία παρουσίαση με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ανοίξτε ένα λογισμικό παρουσιάσεων (π.χ MS Powerpoint) και ξεκινήστε! Επιλέξτε τη σύνδεση “Το ηλιακό μας σύστημα” και βρείτε τις πληροφορίες που θα βάλετε στην παρουσίαση σας. Τις εικόνες που θα χρειαστείτε θα τις βρείτε στον κατάλογο “Εικόνες πλανητών”. Πρέπει να κάνετε λήψη ή αποθήκευση των εικόνων στον υπολογιστή σας.Καλή επιτυχία!!!

 

5.Εκπαιδευτικό παιχνίδι GCompris
Μαθαίνουμε…παίζοντας!!!Κατεβάστε το εκπαιδευτικό παιχνίδι στον υπολογιστή σας μέσω του συνδέσμου GCompris – download !!

 

6.Η ώρα του κώδικα

Προγραμματίζουμε…παίζοντας!

Κάνε κλικ στην εικόνα και προσπάθησε να ολοκληρώσεις όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορείς από την “Ώρα του κώδικα“. Στο τέλος θα είσαι ένας μικρός προγραμματιστής!

7.Διακόσμησε ένα πασχαλινό αυγό

Κάνε κλικ στην εικόνα και διακόσμησε ένα πασχαλινό αυγό. Διάλεξε τα διακοσμητικά αντικείμενα που προτιμάς και ξεκίνα!!!

 

8.Οι Άθλοι του Ηρακλή   >>ΝΕΟ<<

Αφού κάνετε το κουίζ και το παζλ, προσπαθήστε να φτιάξετε το δικό σας σταυρόλεξο ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
Άθλοι του Ηρακλή – κουίζ
Ηρακλής και Λερναία Ύδρα – παζλ
   Σταυρόλεξο με τους άθλους του Ηρακλή

Μπείτε στο crosswordlabs.com και δημιουργήστε το δικό σας σταυρόλεξο με λέξεις από τους άθλους του Ηρακλή.Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάτω από το  crossword title , μέσα στο κουτάκι, γράψτε τον τίτλο που θέλετε να έχει το σταυρόλεξό σας
  2. Στο μεγάλο πλαίσιο θα γράψετε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του σταυρολέξου ως εξής:
    • Γράφετε μια λέξη
    • Πατάτε το space-κενό
    • Γράφετε μια ερώτηση για αυτή τη λέξη
    • Πατάτε enter-αλλαγή γραμμής και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες λέξεις
  3. Αφού τελειώσετε με τις λέξεις, παρακάτω στην οθόνη, μέσα στο μαύρο πλαίσιο θα δείτε το σταυρόλεξό σας. Πατήστε  Save&Finish  και το σταυρόλεξο είναι έτοιμο για να το λύσετε!Τέλος πατήστε  Share , έπειτα Copy το URL και στείλτε το μου, αν θέλετε, σε μήνυμα για να το δημοσιεύσω σε αυτή την ενότητα. Αλλιώς μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας από το  Print  (σε μορφή pdf ή word).
Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Γ΄ Τάξη”

  1. 26 Μαρτίου, 2020 στις 19:53      Απάντηση Ανδρέας Κόνδυλας Έγραψε:

    Γ2.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων