10306 – Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Η Γραμμή δέχεται κλήσεις από όλη την Ελλάδα και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε πολίτη αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο και ειδικό το οποίο θα ακούσει ότι και αν έχει να του πει. Παρέχεται βοήθεια στους εξής τρεις τομείς:

  1. Ψυχολογική βοήθεια – Ψυχιατρική υποστήριξη
  2. Ψυχοκοινωνικά θέματα
  3. Θέματα που αφορούν τη οικογένεια, τα παιδιά και τους εφήβους

Η Γραμμή δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόσωπο κατοικεί στην Ελλάδα, οποιασδήποτε ηλικίας και για οποιονδήποτε λόγο (φόβο, ταραχή, ένταση, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή, μοναξιά, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, κ.λπ.) αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή/και ψυχική ανακούφιση.

Επιστημονική και Συντονιστική Ομάδα Έργου: Χ. Παπαγεωργίου, Μ. Οικονόμου, Ε. Λαζαράτου, Φ. Γονιδάκης, Θ. Σκαλή, Μ. Θεοδωρουλάκης, Κ. Κοντοάγγελος.

Κατηγορίες: Νέα - Ανακοινώσεις. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.