Παγκόσμια ημέρα Γης!

22 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Γης! Μια ημέρα για να μας θυμίζει πως η Γη είναι το σπίτι μας και πρέπει να την προστατεύουμε με κάθε τρόπο! Με τους/τις μαθητές/τριες της τάξης μου, φτιάξαμε μια αφίσα για την ημέρα αυτή με 5 απλά αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικά βήματα που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη μας και να γίνουμε  “Ήρωες της Γης”. Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε είναι το canva.com.

Διαδικτυακή επίσκεψη της γιατρού της Κανδήλας στο μάθημά μας!

Σήμερα είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε στο διαδικτυακό μας μάθημα την κυρία Αγγελική Σκούρου, γιατρό του Ιατρείου Κανδήλας! Η κυρία Σκούρου μας μίλησε για το τι είναι καλό να κάνουμε για να είμαστε υγιείς! Επίσης, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών μας σχετικά με το επάγγελμα του γιατρού! Την ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε όταν ανοίξουν τα σχολεία να μπορέσουμε να τη γνωρίσουμε από κοντά.

Μετά το τέλος της διαδικτυακής μας συνάντησης, συνοψίσαμε τα 10 βήματα που πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να είμαστε υγιείς και φτιάξαμε την παρακάτω αφίσα με τη βοήθεια της εφαρμογής canva.com

https://blogs.sch.gr/dimkand/?p=296

H 4η Σταυροφορία έγινε κόμικ!!!

To 1204, οι Σταυροφόροι πολιορκούν και τελικά καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης μας αποφάσισαν να σχηματοποιήσουν πρόσωπα και καταστάσεις φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο σχεδιάγραμμα για το μάθημα! Εντοπίσαμε λοιπόν τους πρωταγωνιστές, τις επιδιώξεις του καθενός καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους και φτιάξαμε το παρακάτω κόμικ!!

https://read.bookcreator.com/N6XJKFjG2BbYZInxllCZOBvf2D52/A2QCMlitRkua3izKOCmrsQ

 

Escape room φιλαναγνωσίας!

Φέτος με τους/τις μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού ογανώσαμε μια σκυταλοδρομία ανάγνωσης με τα κείμενα του Ανθολογίου της τάξης. Οι μαθητές/τριες κάθε εβδομάδα είχαν να διαβάσουν κάποια κείμενα, να τα παρουσιάσουν στην υπόλοιπη τάξη και φυσικά να περάσουν κάποιες αποστολές! Ζωγραφίσαμε, περιγράψαμε τους ήρωες, αλλάξαμε το τέλος των ιστοριών και πολλά πολλά άλλα διασκεδαστικά! Φτάνοντας προς το τέλος της σκυταλοδρομίας, γράψαμε τις δικές μας ιστορίες με τους ήρωες και τα μέρη στα οποία ταξεδίεψαμε διαβάζοντας!!! Με τις ιστορίες μας αυτές φτιάξαμε ένα e- book χρησιμοποιώντας την εφαρμογή bookcreator.com.

https://read.bookcreator.com/N6XJKFjG2BbYZInxllCZOBvf2D52/ReHnjX2pTACaIl6IHaF54Q

Για την ανάδειξη της τελικής τριάδας των νικητών σκυταλοδρόμων, τα παιδιά έπαιξαν σε ένα escape room φιλαναγνωσίας με ερωτήσεις σχετικές με τα κείμενα που διάβασαν! Οι νικητές αναδείχθηκαν αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλες και όλοι το διασκέδασαν!!