Κ.Ε.ΠΕ.Α Ανατολικού Ολύμπου

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Αγωγή

Γιορτή Πουλιών στο Παρατηρητήριο της Ν. Αγαθούπολης

Δελτίο Τύπου Δράσης
Αφίσα

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολείων στα προγράμματα του ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου, για το χρονικό διάστημα 20 Οκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2023 πρόκειται να συνεργαστεί με σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δια ζώσης στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων/δράσεων και ενημερώσεων.
Η πρόσκληση…

Σχολεία δεκτά Οκτ-Δεκ 2023

Εγκριτική απόφαση_μαθητικών ομάδων_Οκτ-Δεκ 2023

Η Π.Ο. του ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου σας εύχεται “καλή και δημιουργική σχολική χρονιά”

Εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της δράσης ¨Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα ζωής στη γη”

Τα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Κιλκίς, Ποροΐων και Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και η ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως συντονιστικοί φορείς της Εκπαιδευτικής Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη», διοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ένα δέντρο μεγαλώνει στην αυλή του σχολείου μας» τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 18.00-21.00 μέσω της πλατφόρμας Webex.  Περισσότερα…

«Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023»

Για επιπρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις επί των προγραμμάτων – πέραν των πληροφοριών που υπάρχουν στο “Μενού-Προγράμματα”- παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο ΚΕΠΕΑ με τηλέφωνο επικοινωνίας.

Εγκύκλιος

ΚΕΠΕΑ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ_ΔΕΚΤΑ_ΕΝΤΟΣ ΠΔΕ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ    ΣΧΟΛΕΙΑ_ΔΕΚΤΑ_ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ_ΕΚΤΟΣ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΕΒ-ΙΟΥΝ2023

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΤΟΣ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ_ΦΕΒ-ΙΟΥΝ2023

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου / Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ, το ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου και η Ένωση Φορέων «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε. – ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων Μον. ΕΠΕ» σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διά της Υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, Αμανατίδου Μαργαρίτας, συν -διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Φέρνοντας τις νυχτερίδες στην εκπαίδευση» την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, από τις 4.15μμ-7.30μμ, στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου (Κέντρο Πληροφόρησης), στο Λιτόχωρο.

Η πρόσκληση

Πρόσκληση 2η

Πρόσκληση σχολείων για συμμετοχή σε προγράμματα (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022)

   Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (πρώην ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου, για το πρώτο τρίμηνο (χρονικό διάστημα: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022) του σχολικού έτους 2022-2023 πρόκειται να συνεργαστεί με σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δια ζώσης στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων/δράσεων και ενημερώσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://forms.gle/1bc7wk7B8BpKrebf8 μέχρι και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερα…

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΚΤΑ ΟΚΤ-ΔΕΚ 2022

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΚΤ-ΔΕΚ 2022

ΕΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχολικό Δίκτυο Δράσης εθνικής εμβέλειας «Ταπερίστας»

Το ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο ΣΔΔ “Ταπερίστας”. 
Όλοι οι συμμετέχοντες συνδιοργανωτές υποστηρίζουν τις σχολικές ομάδες του ΣΔΔ παράγοντας υποστηρικτικό υλικό.
Το ΚΕΠΕΑ μας ενίσχυσε το υλικό με τη δημιουργία δύο μελοποιημένων τραγουδιών: “Μικτοί Ταπερίστας” και “Μεγάλοι Ταπερίστας”
σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστήρια επιστολή
Συντελεστές


Στίχοι Μικροί Ταπερίστας2
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΜΙΚΡΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ – ΜΙΚΡΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2

Στίχοι ΜεγάλοιΤαπερίστας1
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΜΕΓΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 1
ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ – ΜΕΓΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 1

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου

Εγκύκλιος επισκέψεων και δράσεων στα ΚΕΠΕΑ.

Πρόσκληση για συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου για το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2022

Πίνακας μαθητικών ομάδων προς έγκριση (Φεβρουάριος – Ιούνιος 2022)

Δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021 το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και σε συνεργασία με τη Δ/νση και τον σύλλογο διδασκόντων του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Περίστασης Πιερίας αποφάσισε την υλοποίηση δράσης με τίτλο «Ενημερώσου και δράσε μέσα από το παιχνίδι».

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα της Γης με τη χρήση περιβαλλοντικών παιχνιδιών καθώς και η διατύπωση προτεινόμενων από τους μαθητές προτάσεων και τρόπων με τους οποίους μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για την αποκατάσταση αυτών των οικοσυστημάτων – μέσω συνθήματος που θα αναρτηθεί σε ηλεκτρονικό τοίχο .

Η δράση περιλάμβανε περιβαλλοντικά παιχνίδια και υλοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Η διάρκεια της ήταν τέσσερα (4) διδακτικά εξάωρα από τη Δευτέρα 31/05/2021 έως και την Πέμπτη 03/06/2021 και συμμετείχαν 163 μαθητές, δηλαδή και τα 11 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα δραστηριοποιήθηκε για δύο (2) διδακτικές ώρες .

Ευχαριστούμε τη Δ/νση, τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του Δ.Σ. Περίστασης για την προθυμία, την φιλότιμη προσπάθεια και την ενεργητικότατη συμμετοχή τους στη δράση μας αυτή.

Ενδεικτικές φωτογραφίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων