Από τις αρχές της δεκαετίας του 80, οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων Άρχισαν να τείνουν προς το διατροφικό μοντέλο των χωρών του δυτικού κόσμου. Η αυξημένη κατανάλωση προπαρασκευασμένων και βιομηχανοποιημένων τροφίμων, κρέατος, αλλαντικών, γλυκών, σνακς, αναψυκτικών και ποτών, η έξαρση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και άλλων ασθενειών καθώς και τα αποτελέσματα του ΕΥΖΗΝ για αύξηση της παχυσαρκίας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση και συνειδητοποίηση ότι οι θεμέλιοι λίθοι σε μια ισορροπημένη διατροφή είναι : ποικιλία, αναλογία και μέτρο. Πολλές φορές τα παιδιά καταναλώνουν «έτοιμες» τροφές, λόγω του μειωμένου χρόνου των γονέων τους στο σπίτι από επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.(EYZHN) . Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο.  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cGR-chVKiV8

    Μπορείτε να δείτε το παρακάτω padlet  https://padlet.com/foteikotti/rod2m4zbt8zw8v2g