Ιαν 02 2013

Άρθρα του/της ΚΟΜΝΙΑΝΟΣ Κ.

Ο Καινούργιος Χρόνος

Κάτω από: Γενικά

Φώτης Κόντογλου – Ο Χρόνος και ο κόσμος της φθοράς

   «…Αλλοίμονο! Αυτή την άσπλαχνη μυλόπετρα που τ  αλέθει όλα στον κόσμο, τη γιορτάζουμε κάθε πρωτοχρονιά, και τη φχαριστούμε για όσα μας έκανε πριν, και για όσα θα μας κάνει ύστερα, για τα πολλά κακά που θα πάθουμε απ  αυτή, κοντά στα λίγα καλά που θα μας φέρει και που θα μας τα πάρει βιαστικά. Εμείς είμαστε σαν τους δυστυχισμένους κατάδικους που καλοπιάνουνε τον δήμιό τους, σαν τους μονομάχους της Ρώμης που χαιρετούσανε τον Καίσαρα, πριν να σφάξει ο ένας τον άλλον, κράζοντάς του: «Χαίρε, ω Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούνε»! Έτσι, κ  εμείς, χαιρετάμε τον καινούριο Χρόνο που θα μας πάει πιο κοντά στο στόμα του για να μας φάγει, και χοροπηδάμε και τραγουδάμε οι δύστυχοι, σαν τα σαλιγκάρια του Αισώπου, την ώρα που ψηνόντανε.

   Τούτος ο υλικός κόσμος είναι το βασίλειο του Χρόνου, που τον κάνει ν  ανθίζει και να μαραίνεται αδιάκοπα. Η φθορά είναι ο σκληρός νόμος που έβαλε απάνω του τούτος ο τύραννος. Μ  αυτή την άσπαστη αλυσίδα βαστά και τον άνθρωπο, σκλάβο ανήμπορον κάτω από τα πόδια του….»

Κείμενα επίκαιρα του ιδίου:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 31 2019

Άρθρα του/της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ

AppsNavmii – Το ΔΩΡΕΑΝ Ελληνικό GPS που δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet

Κάτω από: Γενικά

Πάνω από 25 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το κορυφαίο ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πλοήγησης για Android Συσκευές! ΔΕΝ απαιτείται σύνδεση στο internet!

Το Navmii είναι μια εντελώς δωρεάν, εφαρμογή πλοήγησης με φωνητική καθοδήγηση, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Χρησιμοποιεί δεδομένα χάρτη OSM, που δημιουργούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Το Navmii (πρώην Navfree) περιλαμβάνει ενσωματωμένους χάρτες, που αποθηκεύονται στη συσκευή σας. Κατά συνέπεια δε χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι (εκτός και αν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που απαιτούν σύνδεση). Χρησιμοποιήστε το Navmii στο εξωτερικό για να αποφύγετε τις υψηλές χρεώσεις περιαγωγής!

Αναλυτικά, το Navmii σας προσφέρει:

• Πλήρης σύστημα πλοήγησης με φωνή
• Απίστευτα όμορφοι χάρτες υψηλής ευκρίνειας
• Γρήγορος υπολογισμός διαδρομής – δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι!
• Χάσατε τη στροφή; Κανένα πρόβλημα…το αυτόματο σύστημα επανυπολογισμού διαδρομής θα σας ξαναβάλει στο δρόμο.
• Μετάβαση στη λειτουργία βαδίσματος όταν περπατάτε.
• Αναζήτηση διεύθυνσης με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.
• Αναζητήστε σημεία ενδιαφέροντος με το Navfree, ή χρησιμοποιήστε το Foursquare για προβολή αναλυτικής λίστας.
• Πλοήγηση ανά ταχυδρομικό κώδικα, πόλη, οδό ή σημείο ενδιαφέροντος. Λειτουργία αναζήτησης «τι υπάρχει στην περιοχή».
• Αναβάθμιση σε περιεχόμενο επί πληρωμή που περιέχει: Ενημερώσεις κυκλοφορίας, Φωνές επωνύμων, Κάμερες ασφαλείας
• Ενσωματωμένο Google street view
• Και ακόμα πολλά περισσότερα..

 

Έκδοση: –
Μέγεθος: –
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Navmii
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

 

Πηγή: https://www.dwrean.net/2014/09/navfree-gps-xoris-sindesi-sto-internet.html

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 18 2019

Άρθρα του/της ΓΚΑΡΑΦΛΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Η Κόμη της Βερενίκης

Κάτω από: Αστρονομία

Η Κόμη της Βερενίκης βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Άρκτο και στον αστερισμό της Παρθένου και περιλαμβάνει 43 αμυδρά άστρα.

Ο αστερισμός οφείλει το όνομά του σε ιστορικό και όχι μυθολογικό πρόσωπο. Η Βερενίκη ήταν κόρη του δυνάστη της Κυρήνης Μάγα και της Απάμης, κόρη του βασιλιά της Συρίας Αντιόχου Α΄. Ήταν φημισμένη για την ομορφιά της και τα πλούσια μαλλιά της.

Παντρεύτηκε τον  Πτολεμαίο Γ΄ τον  Ευεργέτη.  Λίγο μετά το γάμο τους, ο Πτολεμαίος αναχώρησε από την Αίγυπτο για να υποστηρίξει την αδερφή του, που ονομαζόταν επίσης Βερενίκη, στον Τρίτο Συριακό πόλεμο. Ο χωρισμός στοίχισε πολύ στη Βερενίκη, η οποία αγωνιώντας για την  τύχη του άντρα της ορκίστηκε να κόψει τα πλούσια μαλλιά της και να τα αφιερώσει στη θεά Αφροδίτη, αν τον βοηθούσε να επιστρέψει σώος και νικητής.

Όταν η Βερενίκη πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της επέστρεψε νικητής, εκπλήρωσε το τάμα της,  και έκοψε σύριζα τα μαλλιά  και τα αφιέρωσε Αφροδίτης στο Ζεφύριο.  Την άλλη μέρα όμως τα μαλλιά της είχαν εξαφανιστεί από το ναό και ο Πτολεμαίος έξω φρενών άρχισε ν α απειλεί πολύ κόσμο με θάνατο προκειμένου να μάθει ποιος διέπραξε την ιεροσυλία.

‘Ένας από τους πιο φημισμένους  αστρονόμους, ο Κόνων από τη Σάμο, προκειμένου να κατευνάσει την οργή του Πτολεμαίου και να γλυτώσει πολύ κόσμο από βέβαιο θάνατο, ζήτησε ακρόαση από το βασιλιά. Ο Κόνων πληροφόρησε το βασιλιά πως λίγες μέρες πριν, μελετώντας τα αστέρια στον ουρανό, ανακάλυψε έναν αστερισμό, όχι ιδιαίτερα ζωηρό που τα αστέρια του είχαν απαλό χρώμα, όπως τα μαλλιά της Βερενίκης.

Έβγαλε λοιπόν το συμπέρασμα λοιπόν το συμπέρασμα ότι η Αφροδίτη ή ο Δίας πήρε τα πλούσια μαλλιά της Βερενίκης από το βωμό και τα ανέβασε στον ουρανό. Δείχνοντας τα 7 φωτεινά άστρα του αστερισμού  ο Κόνων είπε ότι οι θεοί έβαλαν εκεί την κόμη, για να τη βλέπουν οι άνθρωποι και να επαινούν την αγάπη της Βερενίκης για το σύζυγό της, τη θεοσέβειά της και τη συνέπεια του λόγου της. Έτσι ο πανέξυπνος αστρονόμος μετέτρεψε την οργή του Πτολεμαίου σε χαρά, αφού τα μαλλιά της γυναίκας του δε βεβηλώθηκαν από ανθρώπινο χέρι, αλλά θα βρίσκονται στον ουρανό για πάντα άφθαρτα και αθάνατα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 03 2019

Άρθρα του/της ΚΟΜΝΙΑΝΟΣ Κ.

Τα είδη των Γαλαξιών

Κάτω από: Αστρονομία

  Αν παρατηρήσουμε προσεχτικά τον ουρανό μια ασέληνη και ξάστερη νύχτα, θα δούμε μια γαλακτόχρωμη ζώνη, με ασαφή όρια, να τον διασχίζει από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Αυτή η συγκέντρωση αστέρων και λοιπών αντικειμένων αποτελεί τον Γαλαξία μας.

Οι αρχαίοι λαοί προσπαθώντας να εξηγήσουν την ύπαρξή του Γαλαξία έπλασαν διάφορους μύθους. Ο πιο χαρακτηριστικός από αυτούς, που δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο και την ονομασία του, είναι ο εξής: Ο Ερμής κατάφερε να εξαπατήσει την Ήρα, ώστε να θηλάσει από το γάλα της ο μικρός Ηρακλής και να γίνει αθάνατος. Η Ήρα, μόλις κατάλαβε την απάτη, έσπρωξε μακριά το βρέφος και τότε το γάλα της σκόρπισε στον ουρανό και σχημάτισε το Γαλαξία .

Μία κατάταξη των Γαλαξιών με γνώμονα το σχήμα τους, καθώς και μερικές φωτογραφίες, βλέπουμε παρακάτω.

 

Σχετικό υλικό από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.Λήψη αρχείου

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 21 2014

Άρθρα του/της ΚΟΜΝΙΑΝΟΣ Κ.

Χρήσιμοι τύποι εμβαδών και όγκων Ευκλείδειας γεωμετρίας

Κάτω από: Γ΄Λυκείου

Δείτε το στο slideshare.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μάι 26 2014

Άρθρα του/της ΚΟΜΝΙΑΝΟΣ Κ.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Κάτω από: Γ΄Λυκείου

Τέσσερα θέματα θεωρίας     Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Παλιότερα Άρθρα »