Δεκ 08
02

Το αρχαιολογικό μουσείο Ολυμπίας

Κάτω από (Γενικά) από στις 02-12-2008

02/12/2008

Το αρχαιολογικό μουσείο Ολυμπίας

Της ΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗ

Το πανόραμα των θησαυρών της Αρχαίας Ολυμπίας που αντιπροσωπεύουν τη μακραίωνη ιστορία της Άλτεως και την υπερχιλιετή πορεία στο χρόνο των διασημότερων αθλητικών αγώνων, παρουσιάζεται κατά τρόπο αριστοτεχνικό σ΄ ένα βαρύτιμο έργο: τον πολυτελή τόμο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, που διευρύνει τη σειρά των εκδόσεων τις οποίες το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Eurobank EFG επιμελούνται και προσφέρουν στον ελληνικό πολιτισμό και τους απανταχού λάτρεις του.

Στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο Κεφαλάρι, έγινε χθες η παρουσίαση του νέου αυτού βιβλίου, που αποτελεί το δέκατο μέλος της πολιτιστικής κιβωτού του ?Κύκλου των Μουσείων?.

?Η φετινή επιλογή έρχεται συμβολικά να συνδυαστεί με τη γενναία, άμεση και καταλυτική συνδρομή του Ιδρύματος Λάτση και της Eurobank στο έργο αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 που έπληξε και την Ολυμπία?, τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης.

Η Ηλεία είναι όμως και η γενέθλια γη του Γιάννη και της Εριέττας Λάτση, εξ ου και οι άρρηκτοι συναισθηματικοί δεσμοί της οικογένειας με τον τόπο. Στην ομιλία της η κυρία Μαριάννα Λάτση υπογράμμισε ότι τα βιβλία αυτά αποστέλλονται σε εκατοντάδες βιβλιοθήκες, αρχαιολογικές πανεπιστημιακές σχολές και ινστιτούτα, αρχαιολόγους και ερευνητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ανακοίνωσε ότι το 2009 το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση προγραμματίζει την αποστολή της σειράς του ?Κύκλου των Μουσείων?, σε μορφή Cds, σε 3.000 σχολεία της χώρας μας. Προανήγγειλε, μάλιστα, τον τίτλο της επόμενης έκδοσης που θα είναι αφιερωμένη στο Μουσείο του Μαραθώνα ενόψει της συμπλήρωσης, το 2010, των 2.500 χρόνων από την ιστορική μάχη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Νανόπουλος, η συντονίστρια της έκδοσης Ειρήνη Λούβρου και η συγγραφέας, αρχαιολόγος και διευθύντρια του Μουσείου Γεωργία Χατζή, η οποία κατέθεσε την επιστημονική της γνώση αλλά και την ψυχή της για την ολοκλήρωση της έκδοσης, μίλησαν για το θαυμάσιο έργο, μέσω του οποίου προβάλλονται αληθινά έργα τέχνης.



Αφήστε μια απάντηση