ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ Baby Yoga

BABY YOGA Γυμνάζομαι και μαθαίνω για τα ζώα (Baby Yoga)_ΛΕΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ YOGA Καρτέλες_Γυμνάζομαι και μαθαίνω τα ζώα Φυλλο αξιολόγησης φυσικής αγωγής_baby yoga

 



Download file



Download file



Download file

Τη φετινή χρονιά στα πλαίσια της φυσικής αγωγής και με συντονίστρια την γυμνάστρια του ειδικού νηπιαγωγείου Λέου Φιλιώ και την συμμετοχή των εκπαιδευτικών  Αθανάσαρου Αικατερίνη ΠΕ60 ΕΑΕ και Σοκόρη Μαρία ΔΕ01, πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο και πολύ ωφέλιμο πρόγραμμα, αυτό της Baby Yoga. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιείχε θεματικές ενότητες

  • Γνωριμία με το σώμα και τη θέση του στο περιβάλλον
  • Γνωριμία με την παιδική γιόγκα
  • Εκμάθηση των ζώων (κίνηση, ήχο, εικόνα)
  • και την ενίσχυση και ανάπτυξη της αδρής και λεπτής κινητικότητας.

Σαφώς καλλιεργήθηκαν και παιδαγωγικοί στόχοι:

  • Βελτίωση της δύναμης, της ευλυγισίας , της ιδιοδεκτικότητας και της ισορροπίας
  • ενίσχυση της αισθητηριακής και αντιληπτικής ικανότητας
  • γνωριμία με τα ζώα
  • και ενίσχυση της μνήμης και της ικανότητας συγκέντρωσης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιούνταν με συνεδρίες 2φορές/εβδομάδα, διάρκειας 15 λεπτά και εκτελέστηκε το διάστημα Ιανουάριος 2022/Ιούνιος 2022 στο γυμναστήριο του σχολείου. Τέλος χρησιμοποιήθηκαν στρώματα, καρτέλες γιόγκα καθώς και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γιόγκα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν έδειξαν ένθερμα το ενδιαφέρον τους και αποκόμισαν μια εμπειρία με πολλαπλά οφέλη, αποτέλεσμα ενός προγράμματος καινοτόμου και πολλά υποσχόμενου για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση!

Σχετικές και αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στα αναρτώμενα pdf που συνέταξε η ειδικός γυμνάστρια Λέου Φιλιώ!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ “ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ 2022

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΡΓ ΔΕΞ ΔΕΞ ΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΔΕΞ ΝΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗ ΔΕΞΙ ΕΡΓ ΔΕΞ .jpg ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ

Την φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εργαστήρια δεξιοτήτων, ένα από αυτά και το τελευταίο στη σειρά, αφορά το εργαστήριο “Φροντίζω το Περιβάλλον”. Μέσα στον κύκλο αυτό έλαβαν μέρος δραστηριότητες που αφορούν τον κύκλο του νερού, την σημασία των μελισσών, την ανακύκλωση και την φύτευση. Οι μικροί μας μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ειδικού νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν κατασκευές, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο και πραγματοποίησαν δράσεις που αφορούν την οικολογία και την σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού και την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μέσω των εργαστηρίων καλλιεργήθηκε αίσθημα κατανόησης για την σημασία του περιβάλλοντος αλλά και παράλληλες δεξιότητες όπως λεπτή κινητικότητα, αδρή κινητικότητα, οπτικοκινητικός συντονισμός, συνεργασία και πολλές άλλες χρήσιμες ικανότητες και δεξιότητες για την πρόοδο των μαθητών μας. Σαφώς, οι δραστηριότητες είχαν εξατομικευμένο χαρακτήρα και προσαρμοσμένες στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παραπάνω, μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές.

Ευχόμαστε ένα καλό καλοκαίρι και ένα επόμενο δημιουργικό σχολικό έτος!

Με εκτίμηση το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 3/06/2022

εεεκ .jpg .jpg

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια συνεργασίας φορέων και σχολικών μονάδων “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί” , παρεβρεθήκαμε την Παρασκευή 3/06/2022 στον σχολικό χώρο του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε ομαδικές αθλητικές δράσεις, έπαιξαν, συνεργάστηκαν, επικοινώνησαν, πέρασαν μια υπέροχη μέρα και κυρίως αλληλοεπίδρασαν και εντάχθηκαν εύκολα στο υπόλοιπο σύνολο! Επίσης και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων πήραν και οι ίδιοι μέρος στις αθλητικές δράσεις, αντάλλαξαν πληροφορίες, επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν και έτσι αποκωμήθηκε ένα θετικό αποτέλεσμα μέσω της συνεργασίας αυτής! Τέλος, η φιλοξενία ήταν υπέροχη καθώς κεραστήκαμε χυμούς και αρτοσκευάσματα και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γιορτινή και οικεία! Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής για την υπέροχη συνεργασία και φιλοξενία!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 19/05/2022

3ο Γ .jpg

Άλλη μια εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ σχολείων πραγματοποιήθηκε στις 19/5/2022 ανάμεσα στο ειδικό νηπιαγωγείο και 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με στόχο αθλητικές δράσεις και κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ένταξης στην κοινωνία στα πλαίσια του προγράμματος “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί” .Οι εκπαιδευτικοί και οι Γυμναστές των δύο σχολείων δημιούργησαν ευχάριστες δραστηριότητες και αθλητικές δράσεις ώστε να υπάρξει αλληλεπίδραση και συνεργασία ανάμεσα στα παιδιά των δύο σχολείων. Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι μαθητές έδειξαν χαρά και ευχαρίστηση μέσα από τις δράσεις που έλαβαν χώρα και επιτεύχθηκαν σημαντικοί στόχοι της δράσης! Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε πολύ όλο το προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές του σχολείου που μας υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη !

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ”ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ” 18/05/2022

ΟΜΑΔΙΚΗ .jpg .jpg .jpg ΧΑΚ .jpg ΜΕ ΑΛΟΓΑ ΑΛΟΓΑ 2 .jpg ΑΛΟΓΑ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων συνεργασίας με φορείς και του προγράμματος “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί”, πραγματοποιήσαμε μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο θεραπευτική ιππασίας Βήμα Βήμα (που βρίσκεται στο 1ο χλμ Κομοτηνής, Κοσμίου) για δεύτερη φορά μέσα στο σχολικό έτος 2021/2022. Η κυρία Ελευθερία Μπακαλίδου και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της μας έφεραν σε επαφή με τα άλογα, γνωρίζοντας την σημασία της ιπποθεραπείας. Τα θεραπευτικά οφέλη είναι πολλά και αφορούν την κίνηση, την επικοινωνία, την κοινωνικότητα και την ψυχική σφαίρα. Οι μικροί μαθητές έδειξαν ένθερμα τον ενθουσιασμό τους και την χαρά τους μέσα από την διαδικασία αυτή. Επιπρόσθετα, δόθηκε η ευκαιρία σε κάθε παιδί να βιώσει εξατομικευμένα την εμπειρία της θεραπευτικής ιππασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουνε πολύ την υπεύθυνη του κέντρου Βήμα Βήμα Ελευθερία Μπακαλίδου και τους συνεργάτες της για την φιλοξενία και την ένθερμη ανταπόκριση στην συνεργασία. Χρήσιμες πληροφορίες για την συγκεκριμένη θεραπευτική και εξειδικευμένη μέθοδο υπάρχουν: https://www.vimavima.gr/

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 9/5/2022

ΤΕΦΑΑ ΤΕΦΦΑ ΤΕΦΑΑ .jpg 2

Στα πλαίσια των προγραμμάτων δράσεων του σχολείου μας, ήρθε να ενταχθεί και μια εκπαιδευτική και παράλληλα αθλητική επίσκεψη στον χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και την γυμνάστριας του σχολείου μας με απώτερο σκοπό την κοινωνική ένταξη, την αλληλεπίδραση και φυσικά τον αθλητισμό και όσα αυτό συνεπάγεται! Οι φοιτητές  και οι εκπαιδευτές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής συνεργάστηκαν μαζί με τους μαθητές μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας. Πραγματοποιήθηκαν προσαρμοσμένες αθλητικές δράσεις, οι μικροί μας μαθητές ενθουσιασμένοι έπαιξαν, δραστηριοποιήθηκαν και αποκόμισαν μια πολλή ευχάριστη εμπειρία! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για την υπέροχη φιλοξενία!