ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης

Βιωματική Δράση για το Σχολικό Εκφοβισμό (1ο Δ.Σ. Ρίζας)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, προτάθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρίζας η συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Ζακύνθου για τη διεξαγωγή βιωματικής δράσης στο τμήμα της Ε’ Τάξης με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό.

Η δράση διεξήχθη διαδραστικά στη μορφή ολομέλειας αλλά και σε επίπεδο ομαδοσυνεργασίας. Τα παιδιά διαπραγματεύθηκαν ένα πρόσφατο, πραγματικό περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό να αναδυθεί από τους/τις ίδιους/ες τι είναι το bullying, ποιες μορφές μπορεί να λάβει, ποιους ρόλους περιλαμβάνει και από πού ενδέχεται να πηγάζει. Σκοπό τον δραστηριοτήτων αποτελούσε η εξάσκηση των παιδιών στην παρατήρηση του φαινομένου τόσο από τη θέση του θύματος όσο και από τις θέσεις του θύτη και του παρατηρητή με σκοπό την προαγωγή της ενσυναίσθησης και την εξεύρεση λύσεων. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή δραστηριότητας ενδυνάμωσης σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινότητας, με τη συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η βιωματική δράση διεξήχθη σε τέσσερις διδακτικές ώρες από την Ψυχολόγο Ξένια Χρυοσπάθη (ΠΕ23) και τη Φιλόλογο της υπηρεσίας Σούλη Ρουμβίνη (ΠΕ30).

image 2

image 3image 4image 5

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων