Μονοψήφιοι και διψήφιοι αριθμοί

Σε αυτή την ενότητα η Αφαιρεσούλα μας θυμίζει ποιοι αριθμοί είναι μονοψήφιοι και ποιοι διψήφιοι. Η Προσθεσούλα μας εξηγεί τις δεκάδες και τις μονάδες ενός αριθμού.

1η Δραστηριότητα: Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για τις μονάδες και τις δεκάδες…https://safeyoutube.net/w/QjiH

2η Δραστηριότητα: Προσπαθήστε να κάνετε τα παρακάτω φύλλα εργασίας.Μονοψήφιοι-Διψήφιοι

Επαναληπτικές ασκήσεις στις Δεκάδες και Μονάδες

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο.

Παιδιά μου, γεια σας!!Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την κυκλοφοριακή αγωγή. Πρέπει να γνωρίζουμε αλλά και να τηρούμε τους  βασικούς κανόνες σαν πεζοί ή σαν ποδηλάτες ή σαν επιβάτες στο αυτοκίνητό μας. Μόνο έτσι θα είμαστε ασφαλείς σε κάθε περίπτωση.

Παρατηρούμε  τις παρακάτω καρτέλες και τις διαβάζουμε  δυνατά για να τις καταλάβουμε!

Πρέπει να

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η διαφορετικότητα μέσα από ένα παραμύθι

Γεια σας παιδιά!! Καινούρια ενότητα με ένα καινούριο θέμα: Διαφορετικότητα. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί.Ένα παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα <<Ο Ακανθούλης>> της Βούλας Παπαγιάννη. Ένας μικρός σκαντζόχοιρος που ήθελε ν’ αλλάξει γιατί δεν του άρεσε ο εαυτός του. Μια ιστορία που μιλά για τη μοναδικότητα και τη σπουδαιότητα της αποδοχής του εαυτού!

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

18 Μαΐου – Παγκόσμια ημέρα Μουσείου

Αυτή η μέρα είναι μία ευκαιρία να θυμόμαστε τη σημασία των μουσείων στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της κοινωνίας μας.

Παιδιά μου, μπορείτε  πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο πάνω στη διαδραστική εικόνα  και κάνοντας κλικ στους αριθμούς να παρακολουθήστε βίντεο, να περιηγηθείτε εικονικά σε μουσεία της χώρας μας, να ακούσετε μουσική, να παίξετε και να κατασκευάσετε

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Αφαιρέσεις διψήφιων και μονοψήφιων αριθμών

 

 Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει:

Τα συναισθήματά μου κι εγώ!!

Γεια σας , παιδιά μου!! Αυτή η εβδομάδα είναι θεματική. Θα ασχοληθούμε στην Ευέλικτη Ζώνη με τα συναισθήματα!! Αχ, αυτά τα συναισθήματα είναι χιλιάδες μέσα μας και μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή, ανάλογα με τις συνθήκες…. Σας έχω ετοιμάσει βίντεο με τα συναισθήματα, ένα παραμύθι  φύλλα εργασίας και πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Όλα αυτό

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Επανάληψη προσθέσεις με την Προσθεσούλα.

Παιδιά μου κάνετε τις επαναληπτικές ασκήσεις πρόσθεσης και τα προβλήματα με όποιον τρόπο θέλετε. Διαβάσετε όμως την συμβουλή της μάγισσας Προσθεσούλας.  Κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία.

Η μάγισσα Προσθεσούλα

Προβλήματα με τη Προσθεσούλα

Ακολουθεί επανάληψη στα νομίσματα του ευρώ.

Επανάληψη τα νομίσματα του ευρώ

Θα σ΄αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Παιδιά μου, καλημέρα σας.  Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις μανούλες σας  γιατί την Κυριακή είναι η γιορτή της. Οι μανούλες όλου του κόσμου  γιορτάζουν όλο το χρόνο. Είναι αυτές που  μας φροντίζουν, μας νοιάζονται, μας αγαπάνε και που είναι διαρκώς δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα!!!!

Μπορείτε λοιπόν να διαβάσετε  το παραμύθι ,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Προσθέσεις με υπέρβαση της δεκάδας

Παιδιά μου, το μάθημα  με τις προσθέσεις  με υπέρβαση της δεκάδας περιλαμβάνει κάποιες δραστηριότητες:

Παρακολουθήστε πρώτα ένα power point δηλαδή μία εργασία που έχω ετοιμάσει για εσάς για να καταλάβετε πώς μπορείτε να κάνετε  μία πρόσθεση που το αποτέλεσμά της ξεπερνάει το 10.Σας δείχνω και τους δύο τρόπους με παραδείγματα. Ο πρώτος είναι ο πιο

 » Διαβάστε όλο το άρθρο