Η Lenovo ανακοίνωσε το πρώτο netbook με Nvidia ION

lenovo-s12-black.jpgΗ Lenovo ανακοίνωσε την κυκλοφορία του IdeaPad S12, του πρώτου netbook που θα βασίζεται στην Nvidia Ion

Στοχεύοντας στους λάτρεις της τηλεόρασης και των ταινιών, η Lenovo ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο netbook που θα είναι εξοπλισμένο με την πλατφόρμα της Nvidia, Ion, για την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, το βάρους 1,5 κιλού S12 θα αποτελεί το δεύτερο προϊόν που θα έχει ενσωματωμένη την Nvidia Ion, η οποία συνδυάζει τον δημοφιλή επεξεργαστή της Intel, Atom N270 CPU με την κάρτα γραφικών 9400M της Nvidia.

Η Acer έχει ήδη κυκλοφορήσει το mini-desktop PC, Aspire nettop, που βασίζεται και αυτό στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Με τη σειρά της η Microsoft έδωσε την έγκριση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης του νέου λειτουργικού της εταιρείας,Windows 7, στο S12.

Πριν λίγο καιρό, η Nvidia τα είχε βρει σκούρα στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την έγκριση για την Ion, αφού η πολιτική της Intel απαιτούσε την κατασκευή του επεξεργαστή Atom με ήδη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Βάσει αυτού, όσοι αγοραστές επιλέξουν να αλλάξουν το ενσωματωμένο chip γραφικών της Intel για το πιο δυνατό GPU της Nvidia, θα αναγκαστούν να πληρώσουν €35 επιπλέον της αρχικής τιμής των €320.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές σε υψηλή ευκρίνεια, στα 1080p, στην οθόνη 12 ιντσών (1280×800) ή σε εξωτερική οθόνη μέσω θύρας HDMI-out.

Επιπλέον, το S12 θα τρέχει σε Windows XP, ο σκληρός του δίσκος θα είναι χωρητικότητας 160GB ενώ θα διατίθεται σε δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο.

Εκπρόσωπος της Lenovo, αρνήθηκε να δηλώσει αν, μετά την κυκλοφορία τους, το S12 θα ενσωματώνει τα Windows 7.

Πηγή: www.pcw.gr

Αφήστε μια απάντηση