Gmail: Συχγώνευση πολλών e-mail λογαριασμών σε έναν!

gmail.jpgΈχετε πολλούς email λογαριασμούς και επιθυμείτε να συγκεντρώσετε τα πάντα σε έναν; Αν αυτός είναι το Gmail της Google, τότε η διαδικασία μετάβασης απλοποιείται αρκετά.

Η Google προσθέτει στο Gmail δυνατότητες που διευκολύνουν ιδιαίτερα την μεταφορά των επαφών αλλά και των emails απο άλλες webmail υπηρεσίες όπως το Ηotmail ή το Υahoo. Το νέο χαρακτηριστικό, αρχικά μόνο όταν φτιάχνετε νέο Gmail a λοιπόν ζητάει το όνομα του webmail, το username και το password και μέσα σε 24 ώρες όλες οι επαφές και τα emails θα έχουν μεταφερθεί στο νέο Gmail σας.

Η Google προσφέρει και μία δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών για την περίπτωση που δεν είστε 100% σίγουροι για την μετάβαση στην email υπηρεσία του Gmail.

To νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε κάθε νέο λογαριασμό ενώ σταδιακά θα μεταφερθεί και στους υπάρχοντες, κάτι που ίσως σύμφωνα με την Google, πάρει ακόμα και αρκετούς μήνες για κάποια emails.

Πηγή: www.pcw.gr

Όλο και πιο δημοφιλή γίνονται τα netbooks

lenovo-netbook-800-x-604.jpgΣύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε η DisplaySearch, τα netbooks γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, με τις πωλήσεις τους να βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Η εταιρεία έβαλε στο μικροσκόπιο το πρώτο τρίμηνο του 2009 και διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις των netbooks αποτέλεσαν το 20% των συνολικών πωλήσεων φορητών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Έχει, επίσης, ενδιαφέρον η τάση των netbooks να διευρύνουν συνεχώς το μερίδιο αγοράς τους έναντι των “παραδοσιακών” notebooks.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τα netbooks, καθώς το 45% των πωλήσεων αφορούν τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Μια γρήγορη εξήγηση είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσφέρουν ως δώρο ένα netbook με την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου. Στις ΗΠΑ, όπου η διείσδυση των netbooks είναι συγκριτικά χαμηλή, τέτοιες προσφορές σπανίζουν.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα netbooks ροκανίζουν διαρκώς το μερίδιο αγοράς των notebooks, σε βαθμό που να απειλούν τις προοπτικές τους για το μέλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι καταναλωτές δείχνουν σαφή προτίμηση στα φθηνά συστήματα και απομένει να δούμε αν τα notebooks είναι σε θέση να ανακάμψουν όταν η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ομαλοποιηθεί.

Πηγή: www.e-pcmag.gr