[Φήμη] Η Apple εξαγοράζει την Electronic Arts

apple-logo1.jpgΕίναι άραγε αλήθεια ότι η Apple σκέφτεται να εξαγοράσει την Electronic Arts ή μήπως πρόκειται για κακόγουστες φήμες;
Ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής και τηλεοπτικός παρουσιαστής του CNBC Guy Adami, δήλωσε ότι υπάρχει συζήτηση μεταξύ των στελεχών της Apple για πιθανή εξαγορά της Electronic Arts! Η είδηση αυτή βγήκε στη φόρα από το οικονομικό δίκτυο TheStreet.com. H Apple λέγεται ότι «γλυκάθηκε» με το ενδιαφέρον των κατόχων iPhone και iPod οι οποίοι κατεβάζουν games για τις φορητές τους συσκευές κι έτσι θέλει να αξιοποιήσει μία μεγάλη εταιρεία από τον χώρο των games προς όφελός της.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Apple γλυκοκοιτάζει και την μουσική αγορά αφού σκέφτεται να εξαγοράσει και την Warner Music (κατέχει το 20% της μουσικής βιομηχανίας) για 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε μία πιθανή εξαγορά της EA από την Apple, η τελευταία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μέχρι και αποκλειστικότητες για το iPhone ή ακόμη και για τους υπολογιστές της. Φανταστείτε λίγο την Apple να επιχειρεί να «χτυπήσει» τα DS και PSP με το iPhone έχοντας στα χέρια της αποκλειστικούς τίτλους!

Όλα αυτά ασφαλώς και θα επηρέαζαν σημαντικά το μονοπώλιο των games οπότε ας ελπίσουμε να παραμείνουν μόνο στις φήμες

Πηγή:www.gameworld.gr