WiGig: Νέα ασύρματη τεχνολογία πολλά υποσχόμενη!

Φαίνεται ότι σε λίγο καιρό το γνωστό σε όλους μας Wi-Fi δε θα είναι η μοναδική επιλογή για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων από μια σύνδεση ADSL. Το πρότυπο WiGig έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών του χώρου και οι πρώτες ενδείξεις για τις επιδόσεις του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας μπορεί να επιτύχει ταχύτητες έως και 6 gigabits, ένα νούμερο που μεταφράζεται σε 750 megabytes ανά δευτερόλεπτο.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του WiGig έχουν πείσει κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων, η Intel, η Microsoft, η Nokia, η Dell και η Panasonic στηρίζουν ενεργά το νέο πρότυπο κι εμφανίζονται διατεθειμένες να το υιοθετήσουν.

Η νέα τεχνολογία έχει εμβέλεια μόλις λίγα μέτρα, γεγονός που περιορίζει τη δράση της στο χώρο ενός δωματίου. Παρ’ όλα αυτά, η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω διαδικτύου είναι ένας παράγοντας που ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές του WiGig. Το νέο πρωτόκολλο θα μπορεί να εξυπηρετεί τη μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης ανάμεσα σε ένα HTPC και μια HD TV.

Πηγή: www.e-pcmag.gr

Windows 7 και SSD (Solid State Disk)

4qjwqx.jpgΌπως δήλωσε η Microsoft, το νέο της λειτουργικό συντονίστηκε ώστε να είναι ταχύτερα σε δίσκους SSD

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft Corp. επιβεβαίωσε ότι τα Windows 7 θα τρέχουν γρηγορότερα σε συστήματα που είναι εξοπλισμένα με εξελισσόμενη ακόμα τεχνολογία των δίσκων Solid State Drives.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιλύσει ακόμα δύο επίμονα προβλήματα που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα –ειδικά στα παλαιότερα μοντέλα- την επιβραδυμένη απόδοση των SSDs.

Οι χρήστες των Windows 7 θα μπορούν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα των SSDs, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η αποθήκευση.

Μικρά κομμάτια δεδομένων μπορούν να διαβαστούν έως και 100 φορές γρηγορότερα μέσω ενός SSD σε σχέση με έναν συμβατικό σκληρό, αφού δεν απαιτείται η περιστρεφόμενη κεφαλή του δίσκου να επανατοποθετείται.

Από την άλλη, όμως, οι χρήστες των 7 μπορεί να αντιμετωπίσουν «παγώματα» κατά την καταγραφή μικρών αρχείων και να παρατηρήσουν τη συνολική απόδοση να πέφτει. Όπως διευκρινίστηκε αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του SSD που χρησιμοποιείται. Όπως κοινοποιήθηκε, το «πάγωμα» οφείλεται στις «περίπλοκες διατάξεις» των memory cells στα flash chips αλλά και στο γεγονός ότι τα δεδομένα πρέπει να διαγραφούν από τα κελιά προτού νέα δεδομένα να μπορούν να καταγραφούν πάνω τους.

Πηγή:www.pcw.gr

Τελος για τον Core i7 940

intel_core_i7_logo_01.jpgΗ Intel ανακοίνωσε ότι προς το τέλος του έτους θα αντικαταστήσει τα συγκεκριμένα chips με πιο εξελιγμένους επεξεργαστές.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι μέσα στο 2009 σκοπεύει να σταματήσει την πώληση ενός από τα high-end desktop chips, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία τους.

Ο επεξεργαστής 2,93MHz Core i7 940 είναι ένα από τα τρία desktop chips που βασίζονται στην Nehalem μικρο-αρχιτεκτονική της Intel που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008. Σχεδιασμένο για high-end PCs, το chip περιλαμβάνει ενσωματωμένο χειριστή μνήμης, υποστήριξη για μνήμη DDR3 αλλά και τη διασυνδετική τεχνολογία QuickPath της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Intel, η τελευταία ημερομηνία που οι καταναλωτές θα έχουν το περιθώριο να παραγγείλουν το Core i7 940 θα είναι στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία, αργότερα μέσα στο χρόνο, αναμένεται να κυκλοφορήσει πιο εξελιγμένα desktop chips που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Nehalem.

Τον Φεβρουάριο, η Intel είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να εφαρμόσει την διαδικασία κατασκευής των 32 νανομέτρων και τα επερχόμενα Nehalem desktop chips, με την ονομασία Clarkdale, θα παράγονται βάσει της συγκεκριμένης διαδικασίας. Η πιο εξελιγμένη μέθοδος κατασκευής συνεπάγεται ότι οι Clarkdale θα τρέχουν ταχύτερα και θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους υπάρχοντες Core i7 επεξεργαστές.