Απεριόριστη Ενέργεια???

atomlabeledlarge.gifΤο μεγαλύτερο ερευνητικό εργαστήριο των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή του ισχυρότερου συστήματος λέιζερ στον κόσμο, με στόχο να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούν στην καρδιά του Ήλιου και να αξιοποιήσει την πυρηνική σύντηξη για την παραγωγή ενέργειας.

Οι αντιδράσεις πυρηνικής σύντηξης, από τις οποίες πηγάζει η ενέργεια των άστρων, είναι κατά κάποιο τρόπο το αντίθετο της πυρηνικής σχάσης: δύο ή περισσότεροι πυρήνες ατόμων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα βαρύτερο στοιχείο, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

«Η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει θερμοκρασίες της τάξης των 100 εκατομμυρίων βαθμών και πιέσεις δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερες από την ατμοσφαιρική πίεση στη Γη» εξηγεί ο Δρ Μος. Οι συνθήκες αυτές «θα αναγκάσουν τους πυρήνες υδρογόνου να συντηχθούν και να απελευθερώσουν πολλαπλάσια ποσότητα ενέργειας, σε σχέση με την ενέργεια που χρειάζονται τα λέιζερ για να ξεκινήσουν την αντίδραση».
Τα 192 υπεριώδη λέιζερ -σχηματίζουν την ισχυρότερη συστοιχία λέιζερ του κόσμου- θα πυροδοτούνται σε παλμούς διάρκειας 20 νανοδευτερολέπτων (δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου). Στη διάρκεια αυτού του απειροελάχιστου χρονικού διαστήματος, η ισχύς της ακτινοβολίας θα φτάνει το αστρονομικό νούμερο των 500 τρισεκατομμυρίων Watt.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?ln…6&lngDtrID=252

Σχολιασμός:

Φαίνεται πως πλέον υπάρχει μια ελπίδα για απεριόριστη ενέργεια!! Με λίγα λόγια αυτά τα εργοστάσια θα παράγουν τεράστια ποσά ενέργειας που αν καλύψει τις ενεργιακές ανάγκες του πλανήτη μας τότε έχουμε λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργεί (σε μεγαλύτερο μέρος) το φαινόμαινο του θερμοκηπίου!! Βέβαια τα αποτελέσματα θα αργήσουν λίγο να βγούν και θα κοστίζει ακριβά μάλλον μια τέτοια υλοποίηση αλλα υπαρχουν και τα θετικά που είναι πολύ περισσότερα!! Ελπίζουμε πως οι κυβερνήσει θα αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και θα βάλουν χρήματα για περετέρω έρευνες σε αυτήν την νέα ιδέα…..