Σκόρδο, κρεμμύδι και καρκίνος

H διατροφή με σκόρδο, κρεμμύδι και διάφορα λαχανικά, μπορεί να έχει συνεργιστικές δράσεις κατά του καρκίνου.

Το σκόρδο και το κρεμμύδι από την αρχαιότητα, θεωρούνταν ότι έχουν ιδιότητες για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.
Το σκόρδο ήταν για τον Ιπποκράτη, ένα από τα βασικά του θεραπευτικά όπλα.
Τώρα οι επιστήμονες διερευνούν περισσότερο τα δύο αυτά λαχανικά, για να ανακαλύψουν πλήρως και να τεκμηριώσουν τις οποιεσδήποτε ευεργετικές για τον άνθρωπο δράσεις τους.
Σε ανασκόπηση 8 ερευνών από την Ελβετία και την Ιταλία διαπιστώθηκε ότι οι ηλικιωμένοι, που έχουν τη μεγαλύτερη διατροφική πρόσληψη σκόρδου και κρεμμυδιών, παρουσιάζουν το λιγότερο κίνδυνο προσβολής από ορισμένους καρκίνους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο καρκίνος του παχέος εντέρου, των ωοθηκών, του λάρυγγα, του στόματος
και των νεφρών.

Ο ρόλος του σκόρδου και του κρεμμυδιού στην συχνότητα του καρκίνου, είχε προηγουμένως μελετηθεί εκτεταμένα στην Κίνα και είχε δείξει ανάλογες δράσεις στην πρόληψη του καρκίνου. Στην Κίνα, η κατανάλωση του σκόρδου είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στις δυτικές χώρες. Για το λόγο αυτό υπήρχαν αμφιβολίες για την κατάσταση στις χώρες με χαμηλότερη κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδου.
Με βάση τα αποτελέσματα των Ευρωπαϊκών ερευνών, φαίνεται λοιπόν ότι τα δύο αυτά λαχανικά έχουν ανάλογες αντικαρκινικές δράσεις στους πληθυσμούς των χωρών του δυτικού ημισφαιρίου.
Διευκρινίζεται ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι ουσίες από το σκόρδο και τα κρεμμύδια, μπορούν να έχουν άμεση επίδραση στον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο.
Προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερο κρεμμύδι και σκόρδο, μπορεί να έχουν μια γενικότερη διατροφή που προστατεύει από διάφορους καρκίνους.
Από την άλλη όμως, πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι σε πειράματα με καλλιέργειες κυττάρων, βρέθηκε ότι μερικές ουσίες που υπάρχουν στο κρεμμύδι και στο σκόρδο, είναι σε θέση να καταστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνων. Συγκεκριμένα ορισμένες θειούχες χημικές ενώσεις του σκόρδου και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή του κρεμμυδιού είναι μεταξύ των ουσιών που πιθανόν να προσφέρουν προστασία από καρκίνους.
Στην ανασκόπηση των Ευρωπαϊκών ερευνών, βρέθηκε ότι άνδρες και γυναίκες που κατανάλωναν 7 ή περισσότερες μερίδες κρεμμυδιών εβδομαδιαίως, είχαν λιγότερο από 50% του κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου που διέτρεχαν αυτοί που απέφευγαν τα κρεμμύδια.
Ανάλογα, αυτοί που κατανάλωναν ψηλές ποσότητες σκόρδου, είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες προσβολής από καρκίνο παχέος εντέρου σε σύγκριση με αυτούς που απέφευγαν το σκόρδο.
Στους λάτρεις των δύο αυτών λαχανικών, βρέθηκαν ανάλογα αποτελέσματα μείωσης του κινδύνου προσβολής και για τους καρκίνους των νεφρών, των ωοθηκών, του στόματος και του λάρυγγα.
Είναι επίσης γνωστό ότι η διατροφή με διάφορα λαχανικά, μπορεί να έχει συνεργιστικές δράσεις όχι μόνο κατά του καρκίνου αλλά και ωφέλιμες επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Η συνέργεια ντομάτας και σκόρδου, φαίνεται από ερευνητικά αποτελέσματα να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Άλλοι ευεργετικοί συνδυασμοί τροφίμων που ίσως προστατεύουν καλύτερα από καρκίνο από ότι κάθε τρόφιμο μόνο του, είναι αυτοί που περιλαμβάνουν ντομάτα, μπρόκολο, όσπρια, λαχανάκια Βρυξελλών και ξηρούς καρπούς.
Πρέπει να προσθέσουμε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός ερευνών, που δείχνουν ότι όταν εκδηλωθεί καρκίνος ή μια προκαρκινική κατάσταση, οι διατροφικές τροποποιήσεις ή τα συμπληρώματα διατροφής, δεν είναι σε θέση λόγω αντικαρκινικής δράσης να επηρεάζουν την πρόγνωση ή την επιβίωση των ασθενών.
Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη.
Δεν είναι λοιπόν τυχαία που έχει επικρατήσει και ισχυροποιηθεί διαχρονικά η συμβουλή που λέει ότι πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 6 μερίδες, ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.
Με τον τρόπο αυτό εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με ευρύ φάσμα χρήσιμων φυτοχημικών ουσιών, με πολλές ωφέλιμες δράσεις που βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων σοβαρών ασθενειών.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Cayenne Pepper, η Καυτή Πιπεριά. Το cayenne είναι ένα άλλο ένα δώρο στην ανθρωπότητα.

1Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. … «στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. “..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !”
Cayenne (Καγιέν, πιπεριές τσίλι) η Καυτή Πιπεριά. Το cayenne είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne διατηρεί την καλή λειτουργία του “ποταμού της ζωής”, επίσης γνωστού
σαν κυκλοφορία του αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο.
Αλλά αυτά δεν είναι μόνο αυτά, το cayenne έχει πολλά πλεονεκτήματα υγείας: Το cayenne λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή ή τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε ως το 10. Το cayenne έχει φυσικό ισχυρή εξισορροπητική επίδραση στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση.
Το cayenne είναι ένα άλλο ένα δώρο στην ανθρωπότητα. Πάνω από 3.000 επιστημονικές μελέτες καταχωρημένες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής υποστηρίζουν την χρήση του cayenne ότιπρολαμβάνει και θεραπεύει πολλές κοινές ασθένειες. Δεν είναι όλα τα πιπέρια cayenne το ίδιο! Κάθε μια από τις πολλές ποικιλίες έχει διαφορετική χρήση και επίπεδο θερμότητας.
Οι μονάδες θερμότητας ή βαθμοί “Scoville” καθορίζονται από την ποσότητα των χημικών στοιχείων  που περιέχονται στο cayenne και τις ρητίνες του. Όσο υψηλότερο το επίπεδο, τόσο πιο καυτό είναι – και όσο πιο καυτό είναι, τόσο πιο ισχυρά θεραπευτικό είναι .
Το Cayenne ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Paprika Οι μονάδες θερμότητας στα πιπέρια cayenne κυμαίνονται από 0 έως 300.000 μονάδες. Η Paprika εχει 0 μονάδες. Τα πιπέρια Jalapeno έχουν μεταξύ 50.000 και 80.000 μονάδες. Τα πιπέρια Serrano περίπου 100.000 θερμικές μονάδες. Τα African Bird Peppers έχει κατά μέσο όρο 200.000 θερμικές μονάδες και τα Mexican habañeros είναι μεταξύ στις 250.000 και 300.000 θερμικές μονάδες.

Bushel-of-Red-Chili-Peppers

Το Ultra-hot cayenne tincture (από πιπεριές βιολογικής γεωργίας) 300.000 θερμικών μονάδων επιδρά άμεσα στην πίεση σας, φέρνοντας νέο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα του σώματος σας και ταυτόχρονα μεταφέρει τα τοξικά απόβλητα από τις ίδιες περιοχές ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό με μεγαλύτερη ευκολία!!!  Είναι πράγματι όπως τα λέει ο καθηγητής. Αν θέλετε να έχετε αποδείξεις απλά δοκιμάστε το, είναι πάμφθηνο αλλά καυτό. Επιλέξτε βιολογικό Cayenne και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε από μικρές δόσεις που σιγά σιγά να αυξάνονται.
Επιπτώσεις του Cayenne Pepper Στα Έλκη: Το πιπέρι cayenne  είναι μέλος της οικογένειας Capsicum των λαχανικών, που είναι ευρύτερα γνωστή ως πιπεριές τσίλι. Είναι γνωστό βοτανικά ως το Capsicum annuum. Τα οφέλη του πιπεριού cayenne για την υγεία είναι απίστευτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων ως και να σταματήσει αμέσως τις επιθετικές καρδιοπάθειες. Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί να ‘ναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του έλκους και άλλων γαστρεντερικών ασθενειών
Το πεπτικό έλκος οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ένα βακτήριο. Παραγωγή οξέος στο στομάχι πάνω από ορισμένα επίπεδα επιδεινώνει τα συμπτώματα του πεπτικού έλκους. Το πεπτικό έλκος μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτικά φάρμακα όπως το κόκκινο πιπέρι. Το πιπέρι cayenne εμποδίζει τα έλκη σκοτώνοντας τα βακτήρια ενώ βοηθά επίσης στην τόνωση των επιθηλιακών κυττάρων του στομάχου ώστε να εκκρίνει προστατευτικά ουδέτερες ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό ελκών.
Παλιότερα το πιπέρι cayenne θεωρούνταν ότι αύξανε τον πόνο του έλκους και αποφευγόταν γενικά από τους ασθενείς με έλκος. Ωστόσο, σήμερα, τόσο οι επιστήμονες όσο και μελέτες έχουν δείξει ότι το πιπέρι cayenne είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία του έλκους και είναι πολύ χρήσιμο για τη μείωση των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία άλλων νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Εάν πάσχετε από πεπτικό έλκος δωδεκαδακτύλου, λαμβάνοντας πιπέρι καγιέν θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης του έλκους. Το πιπέρι cayenne μπορεί να μειώσει ακόμη και τον πόνο και χρησιμεύει ως τοπικό αναισθητικό για την ίαση πληγωμένων ιστών στο στομάχι όπως και στον έλεγχο της αιμορραγίας.
Έχει τη δυνατότητα αναδόμησης των ιστών στο στομάχι και ενισχύει τη μεταφορά του αίματος στην περιοχή του ιστού με ταχύτερους ρυθμούς, βελτιώνοντας και την αφομοίωση των τροφών. Το cayenne pepper είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, το μαγγάνιο και φυτικές ίνες.
thesecretrealtruth.blogspot.com

 xorisorianews.gr
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αυτό είναι το λαχανικό που διαλύει καρκίνο, υπέρταση, διαβήτη και άσθμα!

Αυτό είναι το λαχανικό που διαλύει καρκίνο, υπέρταση, διαβήτη και άσθμα!

Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι πασίγνωστες και οι γονείς έχουν κάθε δίκιο που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να το αγαπήσουν από μικρή ηλικία.
Και αν οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι αυτό το λαχανικό βελτιώνει μόνο την υγεία του μυικού συστήματος, τότε θα ήταν σώφρον να διαβάσουν τις επόμενες γραμμές για να καταλάβουν πόσο πολύ το έχουν υποτιμήσει.

Ο λόγος γίνεται για το σπανάκι, το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στις πιο σοβαρές των ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης, ο καρκίνος, το άσθμα και η υπέρταση.
Δείτε τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που έχει το σπανάκι στον οργανισμό μας:
Περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη
Το σπανάκι περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και προλαμβάνει τα συμπτώματα του στρες στους διαβητικούς. Επίσης, έρευνες επάνω στο α-λιποϊκό οξύ έχουν δείξει ότι περιορίζει την περιφερειακή νευροπάθεια ή/και την αυτόνομη νευροπάθεια σε άτομα με διαβήτη.
Καταπολεμάει τον καρκίνο
Το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στο να εμποδίζει την καρκινογόνο δράση των ετεροκυκλικών αμινών, που παράγονται όταν το ψήσιμο τροφών στη σχάρα (κρέας, λαχανικά) γίνεται σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία.
Προλαμβάνει το άσθμα
Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη άσθματος είναι μειωμένοι σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι το β-καροτένιο, για το οποίο το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή. Βερίκοκα, μπρόκολο, πεπόνι, κολοκύθα και καρότα είναι επίσης πλούσιες πηγές βήτα-καροτίνης.
Μειώνει την πίεση του αίματος
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το σπανάκι συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, επειδή εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα. Η χαμηλή/ανεπαρκής πρόσληψη καλίου μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως είναι και η υψηλή πρόσληψη νατρίου.
Συμβάλλει στην υγεία των οστών
Η χαμηλή πρόσληψη της βιταμίνης Κ έχει συσχετισθεί με τον αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα των οστών. Η επαρκής κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι σημαντική για την καλή υγεία των οστών, καθώς δρα ως “τροποποιητής” των οστεϊκών πρωτεϊνών, βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και μπορεί να μειώσει την ουρική έκκριση ασβεστίου από τον οργανισμό.
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Φαγητά που ενισχύουν τη μνήμη προστατεύουν από διαβήτη, ψηλή πίεση και καρδιακή προσβολή

Φαγητά που ενισχύουν τη μνήμη προστατεύουν από διαβήτη, ψηλή πίεση και καρδιακή προσβολή

Οι συνδυασμοί τροφίμων με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ευεργετούν πολύ την υγεία μας.

Υπάρχουν συνδυασμοί τροφίμων που είναι εξαιρετικά ευεργετικοί για τη μνήμη, τον εγκέφαλο, την καρδία και για την καταπολέμηση του διαβήτη.
Είναι οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις μερικών τροφίμων που όταν τα καταναλώνουμε σε συνδυασμό, μας προσφέρουν πολύ περισσότερα από ότι ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα με συμπληρώματα ή βιταμίνες ή άλλες ουσίες.
Η ταυτόχρονη κατανάλωση των κατάλληλων τροφίμων προσφέρει συνδυασμό παραγόντων που με εκπληκτικό τρόπο βοηθά το ανθρώπινο σώμα σε πολλούς τομείς.

Οι σημαντικές αυτές διαπιστώσεις τεκμηριώθηκαν σε έρευνα του πανεπιστημίου του Λούντ στη Σουηδία.

Η στόχος των Σουηδών ερευνητών από το Αντιδιαβητικό Κέντρο Τροφίμων του πανεπιστημίου ήταν να βρουν ποιες προληπτικές δράσεις μπορούσαν να επιτευχθούν προσφέροντας μια διατροφή από φαγητά με αναμενόμενες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Δεν μελέτησαν τις επιδράσεις ενός τροφίμου ξεχωριστά αλλά τις επιδράσεις ενός συνδυασμού ωφέλιμων τροφίμων που καταναλώνονταν ταυτόχρονα.
Συμμετείχαν στην έρευνα 44 υγιείς αλλά υπέρβαροι ενήλικες ηλικίας 50 έως 75 ετών. Για 4 εβδομάδες έτρωγαν φαγητά που έχουν ιδιότητες μείωσης της φλεγμονής χαμηλού βαθμού στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού στον άνθρωπο σχετίζεται με την έναρξη του μεταβολικού συνδρόμου που χαρακτηρίζεται από παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Η διατροφή που δοκιμάστηκε ήταν πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προϊόντα από δημητριακά ολικής αλέσεως, τρόφιμα που απελευθερώνουν αργά τους υδατάνθρακες, προβιοτικά και μη διαλυτές φυτικές ίνες.
Μερικά από τα τρόφιμα που συμπεριλαμβάνονταν στη διατροφή των συμμετεχόντων ήταν ψάρια πλούσια σε λίπος (σολομός, σαρδέλες, κολιός ή σκουμπρί), κριθάρι, πρωτεΐνες της σόγιας, βατόμουρα, αμύγδαλα, κανέλα, ξίδι και ένα είδος ψωμιού ολικής αλέσεως.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συγκεκριμένη διατροφή πετύχαινε τα ακόλουθα:

  1. Μείωση της κακής χοληστερόλης LDL στο αίμα των ασθενών κατά 33%
  2. Μείωση των λιπιδίων του αίματος κατά 14%
  3. Μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 8%
  4. Μείωση ενός δείκτη που ευνοεί τη θρόμβωση κατά 26%
  5. Σημαντική μείωση ενός δείκτη φλεγμονής
  6. Βελτίωση της μνήμης
  7. Βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων.

Οι Σουηδοί ερευνητές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα που είχαν ήταν πέραν των προσδοκιών τους. Πιστεύουν ότι η έρευνά τους προσφέρει μοναδικά αποτελέσματα, που αφορούν σε υγιή άτομα.
Η συνέργεια διαφόρων τροφίμων, που έχουν γνωστές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, επιτυγχάνεται και είναι εξαιρετικά ωφέλιμη, όταν τα τρόφιμα αυτά επιλέγονται και καταναλώνονται συστηματικά και ταυτόχρονα.
Ευελπιστούν ότι τα θετικά αποτελέσματα τους σε υγιή άτομα θα αποτελέσουν έναυσμα για εντατικοποίηση των προσπαθειών για πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2, η ψηλή πίεση, η αθηρωμάτωση με καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.
Ταυτόχρονα η μέθοδος που εισηγούνται προστατεύει τον εγκέφαλο και ενισχύει τη μνήμη.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Θα ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ!! Όταν πίνεις ΦΡΑΠΕ, πίνεις και…!!

 

frape

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους… έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.

Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία.Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!

Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.

Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!

Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΒΑΛΤΕ το κολαγόνο στη ζωή σας τρώγοντας αυτές τις τροφές! Δεν φαντάζεστε πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία! Δημοσιεύθηκε: 07/03/2015 09:37 Σπαρτιάτισσα Comment: 0 term232_kolagono Τώρα τελευταία ακούμε και ξανακούμε για αυτό το περίφημο κολλαγόνο… Τι ακριβώς κάνει στη ζωή μας; Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης, και συνεργάζεται με την κερατίνη για να παρέχει στο δέρμα την δύναμη, την απαλότητα, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται. Παράγεται τόσο στο δέρμα όσο και σε άλλα μέρη του σώματος. Όταν είστε νέοι, έχετε άφθονο κολλαγόνο στο σώμα σας, και αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά έχουν λαμπερά μαλλιά και λεία επιδερμίδα. Όσο μεγαλώνετε, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό και το δέρμα χάνει σταδιακά τη “ζωντάνια” που είχε, όπως διαβάσαμε σε άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ ειδικής θεματολογίας που αφορά την υγεία μας. Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα. Δείτε τις ουσίες και τις βασικές ομάδες τροφών που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας στην παραγωγή κολλαγόνου: Το σελήνιο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και προωθεί την παραγωγή της γλουταθειόνης. Η γλουταθειόνη είναι ένα σούπερ ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την φθορά του κολλαγόνου και της ελαστίνης, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος. Θα το βρείτε σε: Brazil nuts Ο ψευδάργυρος μειώνει την ξηρότητα και τη φλεγμονή του δέρματος, ενώ ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και διατηρεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Θα το βρείτε σε: Brazil nuts Γαλοπούλα Ακτινίδια Πατάτες Σκούρα πράσινα λαχανικά (λάχανο, σπανάκι, λάχανα, σπαράγγια, μπρόκολο, πιπεριές) Κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, γλυκοπατάτες, εσπεριδοειδή, παπάγια) Τα ωμέγα λιπαρά οξέα καταπολεμούν την ξηρότητα και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Θα τα βρείτε σε: Brazil nuts , κάσιους, πεκάν, αμύγδαλα Σολομό, τόνο Αβοκάντο Η βιταμίνη Α επιδιορθώνει την επιδερμίδα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες Θα την βρείτε σε: Brazil nuts Καρότα Πεπόνι Γλυκοπατάτες Η βιταμίνη C βοηθά τον σχηματισμό του κολλαγόνου με το να μετατρέπει την προλίνη σε υδροξυπρολίνη και τη λυσίνη σε υδροξυλυσίνη που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παράγονται την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Θα την βρείτε σε: Brazil nuts Κόκκινα φρούτα και λαχανικά (καρότα, οι γλυκοπατάτες, πεπόνι εσπεριδοειδή, παπάγια, ντομάτες) Σκούρα πράσινα λαχανικά (λάχανα λάχανο, σπανάκι, σπαράγγια, μπρόκολο, πιπεριές) Ακτινίδια Πατάτες Η βιταμίνη Ε διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Θα την βρείτε σε: Φυλλώδη πράσινα λαχανικά Ηλιόσπορους Αμύγδαλα Οι κατεχίνες είναι θρεπτικά συστατικά που δρουν ως αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου. Θα τις βρείτε σε: Πράσινο Τσάι Οι ανθοκυανιδίνες είναι θρεπτικά συστατικά που ενδυναμώνουν το κολλαγόνο, συνδέοντας τις ίνες μαζί. Θα τις βρείτε σε: Σκούρα μούρα όπως τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα βατόμουρα και τη μαύρη σταφίδα Το πυρίτιο είναι ένα μέταλλο που θεραπεύει τον συνδετικό ιστό. Θα το βρείτε σε: Αγγούρι Το λυκοπένιο δρα όπως και τα αντιοξειδωτικά. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει του δέρμα μας από την ακτινοβολία του ήλιου. Θα το βρείτε σε: Κόκκινα λαχανικά – κόκκινες πιπεριές, παντζάρια, ντομάτες

ΒΑΛΤΕ το κολαγόνο στη ζωή σας τρώγοντας αυτές τις τροφές! Δεν φαντάζεστε πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία!

term232_kolagono

Τώρα τελευταία ακούμε και ξανακούμε για αυτό το περίφημο κολλαγόνο… Τι ακριβώς κάνει στη ζωή μας; Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης, και συνεργάζεται με την κερατίνη για να παρέχει στο δέρμα την δύναμη, την απαλότητα, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται.

Παράγεται τόσο στο δέρμα όσο και σε άλλα μέρη του σώματος. Όταν είστε νέοι, έχετε άφθονο κολλαγόνο στο σώμα σας, και αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά έχουν λαμπερά μαλλιά και λεία επιδερμίδα. Όσο μεγαλώνετε, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό και το δέρμα χάνει σταδιακά τη “ζωντάνια” που είχε, όπως διαβάσαμε σε άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ ειδικής θεματολογίας που αφορά την υγεία μας. Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα.

Δείτε τις ουσίες και τις βασικές ομάδες τροφών που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας στην παραγωγή κολλαγόνου:

Το σελήνιο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και προωθεί την παραγωγή της γλουταθειόνης. Η γλουταθειόνη είναι ένα σούπερ ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την φθορά του κολλαγόνου και της ελαστίνης, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος.

Θα το βρείτε σε:

Brazil nuts

Ο ψευδάργυρος μειώνει την ξηρότητα και τη φλεγμονή του δέρματος, ενώ ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και διατηρεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Θα το βρείτε σε:

Brazil nuts

Γαλοπούλα

Ακτινίδια

Πατάτες

Σκούρα πράσινα λαχανικά (λάχανο, σπανάκι, λάχανα, σπαράγγια, μπρόκολο, πιπεριές)

Κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, γλυκοπατάτες, εσπεριδοειδή, παπάγια)

Τα ωμέγα λιπαρά οξέα καταπολεμούν την ξηρότητα και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Θα τα βρείτε σε:

Brazil nuts , κάσιους, πεκάν, αμύγδαλα

Σολομό, τόνο

Αβοκάντο

Η βιταμίνη Α επιδιορθώνει την επιδερμίδα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Θα την βρείτε σε:

Brazil nuts

Καρότα

Πεπόνι

Γλυκοπατάτες

Η βιταμίνη C βοηθά τον σχηματισμό του κολλαγόνου με το να μετατρέπει την προλίνη σε υδροξυπρολίνη και τη λυσίνη σε υδροξυλυσίνη που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παράγονται την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Θα την βρείτε σε:

Brazil nuts

Κόκκινα φρούτα και λαχανικά (καρότα, οι γλυκοπατάτες, πεπόνι εσπεριδοειδή, παπάγια, ντομάτες)

Σκούρα πράσινα λαχανικά (λάχανα λάχανο, σπανάκι, σπαράγγια, μπρόκολο, πιπεριές)

Ακτινίδια

Πατάτες

 

Η βιταμίνη Ε διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Θα την βρείτε σε:

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Ηλιόσπορους

Αμύγδαλα

Οι κατεχίνες είναι θρεπτικά συστατικά που δρουν ως αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Θα τις βρείτε σε:

Πράσινο Τσάι

Οι ανθοκυανιδίνες είναι θρεπτικά συστατικά που ενδυναμώνουν το κολλαγόνο, συνδέοντας τις ίνες μαζί.

Θα τις βρείτε σε:

Σκούρα μούρα όπως τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα βατόμουρα και τη μαύρη σταφίδα

 

Το πυρίτιο είναι ένα μέταλλο που θεραπεύει τον συνδετικό ιστό.

Θα το βρείτε σε:

Αγγούρι

 

Το λυκοπένιο δρα όπως και τα αντιοξειδωτικά. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει του δέρμα μας από την ακτινοβολία του ήλιου.

Θα το βρείτε σε:

Κόκκινα λαχανικά – κόκκινες πιπεριές, παντζάρια, ντομάτες

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Το γαϊδουράγκαθο εναντίον του καρκίνου στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες και άλλα…

Το γαϊδουράγκαθο εναντίον του καρκίνου στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες και άλλα… Η νόσος του Cushing δεν πρέπει να συγχέεται με το Σύνδρομο του Cushing, το οποίο προκαλείται από όγκο στην υπόφυση του εγκεφάλου. Ο όγκος περιέχει αυξημένη ποσότητα από την ορμόνη του στρες αδρενοκορτικοτροπίνη (ACTH) και ακολουθείται από απελευθέρωση κορτιζόλης από τα επινεφρίδια. Αυτό οδηγεί σε ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους, αυξημένη αρτηριακή πίεση και μυϊκή αδυναμία. Οι ασθενείς είναι επιρρεπείς
στην οστεοπόρωση και τις λοιμώξεις και μπορεί να εμφανίσουν γνωστική δυσλειτουργία ή ακόμη και κατάθλιψη.

 

Σε ένα ποσοστό 80 – 85% ο όγκος μπορεί να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Για περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει εγχείριση, υπάρχει επί του παρόντος μόνο μια εγκεκριμένη θεραπεία η οποία δυστυχώς προκαλεί έντονες παρενέργειες, όπως υπεργλυκαιμία, σε περισσότερο από το 20% των ασθενών.

 

Οι επιστήμονες στην ομάδα του Günter Stalla, ενδοκρινολόγου στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής Μαξ Πλανκ στο Μόναχο, μόλις ανακάλυψαν σε καλλιέργεια κυττάρων, δοκιμές σε ζώα και ανθρώπινο ιστό από τον όγκο, την ύπαρξη ενός ακίνδυνου φυτικού εκχυλίσματος για τη θεραπεία της ασθένειας. Ο Marcelo Paez-Pereda, βασικός επιστήμονας της παρούσας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine δηλώνει τα εξής: «Η σιλιμπινίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό των σπόρων γαϊδουράγκαθου. Είναι εξαιρετικά ασφαλής για τους ανθρώπους και χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία της ηπατικής νόσου και της δηλητηρίασης». Μετά τη θεραπεία με σιλιμπινίνη, τα καρκινικά κύτταρα συνέχισαν την κανονική παραγωγή της αδρενοκορτικοτρόπου ορμόνης (ACTH), η ανάπτυξη του όγκου επιβραδύνθηκε και τα συμπτώματα της νόσου Cushing στα ποντίκια εξαφανίστηκαν.

 

Το 2013, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής Μαξ Πλανκ κατέθεσαν αίτηση για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για ένα μεγάλο σύνολο χημικών και φυσικών ενώσεων συμπεριλαμβανομένης της σιλιμπινίνης για τη θεραπεία όγκων στην υπόφυση. Σε σύγκριση με τους ανθρώπους, εκ των οποίων μόνο 5,5 ανά 100.000 σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν τη νόσο του Cushing, αυτή η πάθηση είναι πολύ συνηθισμένη σε διάφορα κατοικίδια ζώα. Για παράδειγμα, το 4% των σκύλων και το 7% των αλόγων πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο. Έτσι, οι ερευνητές σχεδιάζουν πλέον τη δοκιμή ειδικών σκευασμάτων με μια πολύ καθαρή ουσία και βραδεία απελευθέρωση του δραστικού συστατικού σιλιμπινίνη σε κλινικές δοκιμές.

 

Τρόπος δράσης της σιλιμπινίνης

 

Ο Marcelo Paez-Pereda εξηγεί: «Γνωρίζουμε ότι η νόσος του Cushing προκαλείται από την απελευθέρωση υπερβολικής ποσότητας ACTH. Έτσι, αναρωτηθήκαμε τι προκαλεί αυτή την υπερπαραγωγή και πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε». Στα πρώτα πειράματά τους, οι ερευνητές βρήκαν εξαιρετικά υψηλές ποσότητες της πρωτεΐνης θερμικού σοκ 90 (HSP90) στον καρκινικό ιστό ασθενών με τη νόσο του Cushing. Σε φυσιολογικές ποσότητες η HSP90 βοηθά στη σωστή αναδίπλωση μιας άλλης πρωτεΐνης, τον υποδοχέα γλυκοκορτικοειδών, η οποία με τη σειρά της αναστέλλει την παραγωγή ACTH.

 

Ο Paez-Pereda συμπληρώνει: «Δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλά μόρια HSP90 στον ιστό του όγκου, αυτά ενώνονται με τον υποδοχέα γλυκοκορτικοειδών. Ανακαλύψαμε ότι η σιλιμπινίνη συνδέεται με την HSP90 επιτρέποντας έτσι στα μόρια του υποδοχέα γλυκοκορτικοειδών να διαλυθούν από την HSP90. Με τη σιλιμπινίνη ίσως έχουμε ανακαλύψει μια μη επεμβατική μέθοδο όχι μόνο για τη θεραπεία της σπάνιας νόσου του Cushing αλλά και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με τους υποδοχείς γλυκοκορτικοειδών, όπως όγκοι στον πνεύμονα, οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία ή πολλαπλό μυέλωμα».
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αφήστε τη Ζάχαρη, Αφήστε την Ασπαρτάμη. Καιρός Για Στέβια!

Απόλυτα φυσική και ασφαλής γλυκαντική ουσία. Ιδανική για τους διαβητικούς! Μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες Αγρότες. Ραγδαία Αναπτυσσόμενη αγορά η οποία θα φθάσει τα 12 δις δολάρια το 2012!

Η ιστοσελίδα στέβια.gr χαιρετίζει και πανηγυρίζει και αυτή για την τελική έγκριση της Στέβιας από την ΕΕ για χρήση ως γλυκαντική ουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα.

Η έγκριση αυτή της ΕΕ είναι η ευτυχής κατάληξη της προσπάθειας πολλών πρωτοπόρων Γεωπόνων, όπως και της δικής μας, για τον τελικό θρίαμβο της Στέβιας.

Έληξε πλέον η περίοδος της αμφισβήτησης, της συκοφάντησης και του εμπορικού πόλεμου σε βάρος της Στέβιας, καθώς επίσης και η μακρά περίοδος της «πειραματικής καλλιέργειας και χρήσης της Στέβιας». Τώρα έφτασε η ώρα του θριάμβου της Στέβιας για να καλλιεργηθεί και στην Ελλάδα και στην ΕΕ και για να προσφέρει μια κερδοφόρα διέξοδο στους Έλληνες αγρότες.

Ακόμη παράλληλα ήλθε η ώρα η καλλιέργεια και η βιομηχανική μεταποίηση της Στέβιας να συμβάλλει στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη και στο ΑΕΠ της Ελλάδας, όπως το τονίζαμε σε εισηγήσεις μας σε Υπουργεία, σε άρθρα μας στον τύπο, σε αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο, αλλά και στο βιβλίο μου για τη Στέβια : «ΣΤΕΒΙΑ. Γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»

Τώρα απομένει πλέον να δραστηριοποιηθεί και το ΥΠΑΑΤ, αλλά και όλοι οι πρωτοπόροι αγρότες ατομικά για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν χωρίς καθυστέρηση στην καλλιέργεια της Στέβιας, ώστε να αποφύγουν τα λάθη στο ξεκίνημα της καλλιέργειας, διότι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτούν από τα πρώτα τυχόν λάθη τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε απομείνει παγκόσμια ουραγός των διεθνών εξελίξεων στο θέμα της Στέβιας και ήταν το τελευταίο κάστρο, αντιστεκόταν στην κυριαρχία τςη Στέβιας και ύστερα από αδικαιολόγητη και επιζήμια καθυστέρηση με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 11 Νοεμβρίου του 2011 ενέκρινε τελικά τη χρήση των γλυκοζιτών της Στέβιας στα τρόφιμα και ποτά.

Ο κανονισμός έχει εγκριθεί επίσημα για την 11 Νοεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ είκοσι ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, η οποία επήλθε στις 12 Νοεμβρίου.

Επομένως η κυκλοφορία και η κατανάλωση προϊόντων, που θα περιέχουν Στέβια θα επιτρέπεται από την 2 Δεκεμβρίου του 2011.

Οι γλυκοζίτες της Στέβιας ( Steviol glycosides ) προέρχονται και παράγονται από το φυτό Στέβια, που είναι ένας μικρός θάμνος αυτοφυής στην Παραγουάη στη Νότια Αμερική.

Η Στέβια βοτανικά ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Αστερανθών ή Συνθέτων ( Asteraceae ή Compositae ), δηλαδή στην ίδια οικογένεια με τον Ηλίανθο, το Χαμομήλι, τη Μαργαρίτα, το Μαρούλι, τα Αντίδια και τα Χρυσάνθεμα και είναι και αυτή ένα αρωματικό φυτό επίσης.

Όλοι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι οργανισμοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων ( όπως η κοινή Επιτροπή εμπειρογνωμόνων JECFA του FAO / WHO του ΟΗΕ, η Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών των ΗΠΑ (FDA ) και η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχουν αποδείξει με έρευνες τους και έχουν δεχθεί με αποφάσεις τους, ότι η Στέβια και οι Γλυκοζίτες της Στέβιας είναι ασφαλές τρόφιμο και γλυκαντικό και είναι κατάλληλο για χρήση από άτομα με σακχαροδιαβήτη, διότι δεν έχουν καθόλου θερμίδες και δεν ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη του αίματος.
Επομένως η χρήση της Στέβιας ( που είναι φυσική τροφή και με μηδέν θερμίδες) είναι σωστή επιλογή για την υγιεινή διατροφή όλων μας και για τον περιορισμό των βλαβερών συνεπειών της υπερκατανάλωσης της γνωστής τευτλοζάχαρης και καλαμοζάχαρης.

Η Στέβια χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως σε πολλά τρόφιμα ( στα γιαούρτια, στα δημητριακά διαίτης, στα αρτοσκευάσματα και στα είδη ζαχαροπλαστικής, στα ποτά και αναψυκτικά, στη σοκολάτα και στα προϊόντα σοκολάτας και απομιμήσεις σοκολάτας, στα Παγωτά, στις μαστίχες, στις καραμέλες), αλλά και στα διάφορα καλλυντικά ( αντιγηραντικές κρέμες και μάσκες προσώπου, στα σαμπουάν και σαπούνια) καθώς στις οδοντόκρεμες.

Εκατοντάδες νέα προϊόντα με χρήση της Στέβιας θα εμφανίζονται πλέον νόμιμα και επίσημα σε όλα τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ, των Φαρμακείων, των καταστημάτων Βιολογικών Προϊόντων κ. ά. είδους καταστήματα, στα οποία ήδη κυκλοφορούσαν παράνομα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙ;

KOYKIAΤα «ταπεινά» ψυχανθή της ελληνικής γης, όπως το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τα ζώα. Μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές, με πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες, την οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία μας:
1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ. Οι σπόροι τους δεν ελέγχονται και δεν πατεντάρονται από τους πολυεθνικούς κολοσσούς αγροτεχνολογίας.
 2. ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ την αντίστοιχη «αιμορραγία» συναλλάγματος.
 3. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ. Λειτουργούν τα ίδια ως φυσικό λίπασμα και αυξάνουν την απόδοση των καλλιεργειών.
 4. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ. Αυτό δεν σημαίνει μόνο προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Σημαίνει και χαμηλότερα κόστη παραγωγής για τους αγρότες.
 5. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. Ευδοκιμούν σε εδάφη χαμηλής γονιμότητας, σε χαμηλές θερμοκρασίες και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην ξηρασία.
 6. ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Ενισχύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά ζωικών προϊόντων.
7. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσα από νέες καλλιέργειες και δημιουργούν ευκαιρίες για ενασχόληση με την αγροτική παραγωγή και επιστροφή στην περιφέρεια.
 8. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ, γεωργικές δραστηριότητες (όπως ο καπνός) ή να ξεκουράσουν τα εξαντλημένα από τη συνεχόμενη μονοκαλλιέργεια των σιτηρών, σταροχώραφα.
9. ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αρκετά από τα ελληνικά εδάφη είναι πολύ φτωχά και η καλλιέργεια ψυχανθών αποτελεί ένα φυσικό τρόπο εμπλουτισμού των χωραφιών.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο