Συμμετοχή σε διαγωνισμό Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου

3o brabeioΚατά το σχολικό έτος 2022-2023, οι μαθητές του γυμνασίου Επισκοπής συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Χορεύοντας, οι λέξεις του τόπου μου», στον οποίο και  διακρίθηκαν καταλαμβάνοντας της 3η θέση. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Ορίζοντες” υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και την υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.

Ξεκινώντας τις συναντήσεις μας το Νοέμβριο του 2022 ήταν λίγο ασαφές το περιεχόμενο του λευκώματος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεκίνησαν δημιουργώντας τα γενεαλογικά τους δέντρα. Πολλά παιδιά αυθόρμητα αναζήτησαν ή θυμήθηκαν ιστορίες της οικογένειας τους, οι οποίες στο παρόν λεύκωμα συνοδεύουν κάθε γενεαλογικό δέντρο. Το περιεχόμενο του λευκώματος εμπλουτίστηκε από τις συζητήσεις των παιδιών με τους γονείς αλλά και τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, μέσα από έρευνα, μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας αλλά και μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν μια ξενάγηση στο χωρίο μας και συναντήσεις με γυναίκες από το σύλλογο γυναικών «Εργάνη», οι οποίες μας μίλησαν για τα Χριστουγεννιάτικα και τα Αποκριάτικα έθιμα. Η ομάδα επικοινώνησε την δουλειά της με διάφορους τρόπους. Αρχικά στην σχολική αποκριάτικη γιορτή (24/2/2023), τα παιδιά της ομάδας συμμετείχαν ενεργά και χόρεψαν τους αποκριάτικους χορούς που έμαθαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα τα έθιμα των Αποκριών που βγήκε στον αέρα στις 25/2/2023 στο European School Radio. Τέλος, μετά από πρόσκληση του συλλόγου γυναικών «Εργάνη», τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου για τη γιορτή της γυναίκας στις 11/3/2023.

Ευχαριστίες
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επισκοπής στο χώρο του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες συναντήσεις της ομάδας και τον πολιτιστικό σύλλογο Επισκοπής για την παραχώρηση του χώρου  «Μουσείο», στον οποίο πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις συναντήσεις μας. Θερμότατες ευχαριστίες οφείλουμε στον αρχαιολόγο και συγχωριανό κ. Κατσαλή Γεώργιο για την ξενάγηση που πραγματοποίησε στο χωρίο της Επισκοπής.  ευχαριστούμε τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που συνέβαλαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην συλλογή του υλικού. Πολλοί από τους γονείς παρείχαν πολύ ουσιαστική βοήθεια και αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν ενεργά και στις συναντήσεις μας, τους ευχαριστούμε πολύ. Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο γυναικών Επισκοπής «Εργάνη», η οποία με μεγάλη προθυμία συμμετείχε σε δυο από τις συναντήσεις μας, μας έδωσε πληροφορίες για τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Αποκριάς και συνέβαλε με αυτόν τον τρόπο καθοριστικά στη συλλογή του  πληροφοριακού υλικού για το λεύκωμα.

Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να ειπωθεί στα παιδιά της ομάδας που για τέσσερις μήνες δούλεψαν με όρεξη και ενθουσιασμό.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Αναγνώστου Ελευθερία, Γαρυφαλάκη Αλεξάνδρα, Καραπιπεράκη Μαρίλεια, Κρασανάκη Κλεοπάτρα, Κρασανάκη Μαριάννα, Μεταξάκη Ελένη, Μεταξάκη Δήμητρα, Μοσχονά Ειρήνη, Μουστακάκη Ελένη, Ορφανάκη Νεφέλη, Ορφανάκη Νικολέτα, Περσέκου Ελιάνο, Σουλτάτου Ναταλία, Τυλλιανάκης Μιχάλης, Χασουράκης Μανόλης.

Οι καθηγήτριες που συντόνισαν την προσπάθεια των μαθητών/ μαθητριών:
Καγιαμπάκη Μαρία, Μουράτη Μαρίνα.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων