“Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή!”. Διαδικτυακό σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης

“Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή!”. Διαδικτυακό σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης

19 Μαΐου 2022 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Ιωάννα Μενδρινού

Παρουσίαση του προγράμμα18.5.2022 αφίσα σεμιναρίου ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΗτος
“Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή!

Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας
μέσα από το …παράθυρο”.

Διαδικτυακό σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκαπιδευτικών
στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

 

Το πρόγραμμα κοινωνικο-συναισθηματικής υποστήριξης μαθητών/τριών για την ομαλή μετάβαση και προσαρμογή τους  στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Δημοτικού,  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα  Εργαστήρια Δεξιοτήτων (ενότητα «Ζω καλύτερα-Ευ ζην»).

Με μεγάλη χαρά το παρουσιάσαμε την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022 κατά τις ώρες 18:00-20:30, σε εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου.

Ξεκινώντας με μία θεωρητική τεκμηρίωση και παρουσίαση του σκεπτικού και της μεθοδολογίας στην οποία βασίστηκε το πρόγραμμα από την υπογράφουσα και εκπονήτρια του προγράμματος, παρουσιάστηκαν στη συνέχεια  τεκμήρια και προτάσεις εμπλουτισμού και επέκτασης από την εκπαιδευτικό κα Πηνελόπη Κερασοβίτη η οποία έχει εφαρμόσει πιλοτικά το πρόγραμμα κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-22, δημιουργώντας πρόσθετο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, όπως το βίντεο με το μήνυμα του Ήλιου που εισάγει τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες στο πρόγραμμα καλωσορίζοντας το φθινόπωρο …
(Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_pYqT2cVPMw).

οθόνης 1715 

οθόνης 1719

οθόνης 1722

οθόνης 1716  

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια, κα Ελένη Μακρή και το Σύλλογο Διδασκόντων για την πρόσκληση και την όμορφη φιλοξενία.

Μαζί μοιραστήκαμε λέξεις (χρώματα, σύμβολα και εικόνες) που συνδέουν εμάς με το σχολείο, αλλά και αποθέματα (ικανότητες, αξίες, στάσεις) που κομίζουμε στον επαγγελματικό μας χώρο συνεισφέροντας στο μέτρο που αναλογεί σε κάθε και καθεμία εκπαιδευτικό, στην αποτελεσματική και εποικοδομητική για τους μαθητές/τριες εκπαιδευτική διαδικασία και στην παροχή δυναμικών και ουσιαστικών εμπειριών μάθησης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

Η μικρή ηλιαχτίδα  με φωτεινή και θετική διάθεση πάντα έτοιμη να προσφέρει της υπηρεσίες της για την ενδυνάμωση και τη φροντίδα όσων βιώνουν κάποια αλλαγή η κρίση βρίσκεται παντού και κοντά σε κάθε μαθητή/τρια όπου κι αν είναι!

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα όπως διατίθεται στην πλατφόρμα επιμόρφωσης τπου ΙΕΠ για τα εργαστήρια Δεξιοτήτων : ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΗ όλο το πρόγραμμα εδώ

Ιωάννα Μενδρινού

Εκπονήτρια του προγράμματος.
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας