Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα  κοινωνικο-συναισθηματικής υποστήριξης “Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή!”

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα κοινωνικο-συναισθηματικής υποστήριξης “Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή!”

15 Μαΐου 2022 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Ιωάννα Μενδρινού

tel εξώφυλλοΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ

 

 

Το πρόγραμμα κοινωνικο-συναισθηματικής υποστήριξης μαθητών/τριών για την ομαλή μετάβαση και προσαρμογή τους  στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Δημοτικού, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα  Εργαστήρια Δεξιοτήτων (ενότητα “Ζω καλύτερα-Ευ ζην”), με τίτλο

“Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή!
Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας
μέσα από το… παράθυρο” 

 

παρουσιάστηκε δια ζώσης, στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, την Τετάρτη 11 Μαϊου 2022.

Στο σεμινάριο επιχειρήθηκε η θεωρητική τεκμηρίωση και παρουσίαση του σκεπτικού και της μεθοδολογίας στην οποία βασίστηκε το πρόγραμμα από την υπογράφουσα και εκπονήτρια του προγράμματος.

Παρουσιάστηκαν τεκμήρια και προτάσεις εμπλουτισμού και επέκτασης από την εκπαιδευτικό κα Πηνελόπη Κερασοβίτη η οποία έχει εφαρμόσει πιλοτικά το πρόγραμμα κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-22, δημιουργώντας πρόσθετο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, όπως το βίντεο με το μήνυμα του Ήλιου που εισάγει τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες στο πρόγραμμα καλωσορίζοντας το φθινόπωρο …
(Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_pYqT2cVPMw).

Τέλος, υλοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες (παιχνίδια και ασκήσεις) βιωματικής διερεύνησης των στόχων και μεθόδων υλοποίησης του προγράμματος από τις εκπαιδευτικούς συμμετέχουσες στην επιμορφωτική συνάντηση.

1652551179411 1

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια, κα Ιωάννα Ασημακοπούλου και το Σύλλογο Διδασκόντων για την πρόσκληση, τη ζεστή φιλοξενία καθώς και την εποικοδομητική συζήτηση στην πρώτη παρουσίαση του προγράμματος.

Η μικρή ηλιαχτίδα  γέμισε χαρά και ικανοποίηση, έτοιμη να ζεστάνει με τη σειρά της κάθε παιδική ή και ενήλικη καρδιά με τη φωτεινή και θετική της διάθεση!

11.5.2022 αφίσα σεμιαναρίου ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΗ

Συνεχίζουμε διαδικτυακά, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου!

18.5.2022 αφίσα σεμιναρίου ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΗ

ηλιαχτιδας

Δείτε όλο το πρόγραμμα όπως διατίθεται στην πλατφόρμα επιμόρφωσης τπου ΙΕΠ για τα εργαστήρια Δεξιοτήτων : ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΗ όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Ιωάννα Μενδρινού

Εκπονήτρια του προγράμματος
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας