Τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ταξιδεύουν» και … φτάνουν στις Δ.Π.Ε. Εκπαίδευσης Β΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας

Τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ταξιδεύουν» και … φτάνουν στις Δ.Π.Ε. Εκπαίδευσης Β΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας

24 Φεβρουαρίου 2022 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Ιωάννα Μενδρινού

ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΠΕ Β΄ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ70 με τίτλο: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Παρουσίαση του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος ‘Τα κόκκινα παπούτσια’»

 

 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Δ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών των σχολείων ευθύνης τους συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο:

«Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης.
Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Τα κόκκινα παπούτσια’».

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 κατά τις ώρες 18:00-20:30, μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings

 

Περίληψη:

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε το καλοκαίρι του 2021 στο πλαίσιο πρόσκλησης του ΙΕΠ για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και είναι προσβάσιμο στην πλατφόρμα της σχετικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, στη θεματική ενότητα ΕΥ ΖΗΝ.

Ειδικότερα, αφορά στις υποενότητες ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και στους άξονες ΑΥΤΟΜΕΡΙΜΝΑ και ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ καθώς επικεντρώνεται στην πρόληψη, στην αυτοφροντίδα και στην κοινωνικο-συναισθηματική ενδυνάμωση του εαυτού μέσα από την αυτοεπίγνωση, το σεβασμό και την ενσυναίσθηση προς τους άλλους, την καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής, κριτικής και παραγωγικής σκέψης, επικοινωνίας, συνεργασίας, δημιουργίας.

Συγκεκριμένα, μέσα από την παρουσίασή του επιδιώκεται η βιωματική εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη θεματολογία, τα περιεχόμενα, τη μεθοδολογία και τις θεατροπαιδαγωγικές διερευνητικές και κριτικοστοχαστικές τεχνικές που αξιοποιούνται με στόχο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης/ παρενόχλησης.

Προτείνεται προς εφαρμογή στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αλλά και ως πρόγραμμα Αγωγής Υγείας δεδομένου ότι διαθέτει πλούσιο υλικό και προτάσεις δραστηριοτήτων προς περαιτέρω διερεύνηση, εμβάθυνση και προεκτάσεις, σε μαθητές/ήτριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (Α΄- Δ΄ Δημοτικού, και στις Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού με κατάλληλες προσαρμογές/αναγωγές στην πραγματικότητα).

Εισηγήτρια του σεμιναρίουΙωάννα Μενδρινού, Δρ. Θεατρολογίας-Θέατρο για Ανήλικους Θεατές, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη Δ΄Δ.Π.Ε. Αθήνας, Δημιουργός του προγράμματος ‘Τα κόκκινα παπούτσια’

   Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://forms.gle/yEwVgx4SXMvaowZ87 έως και την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 (σε περίπτωση που η φόρμα δεν ανοίγει, αντιγράψτε το url του συνδέσμου και επικολλήστε το στη γραμμή διεύθυνσης στον φυλλομετρητή σας).

Η ενημέρωση για το σύνδεσμο πρόσβασης, οδηγίες και πληροφορίες για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (webex events) θα γίνει με email από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ΄ Αθήνας.

  Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες. Προβλέπεται η επίδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης και υποστηρικτικού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ΄ Αθήνας: dagogiygeias@gmail.com