«H προστασία του παιδιού από την κακοποίηση και παραμέληση σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο»

«H προστασία του παιδιού από την κακοποίηση και παραμέληση σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο»

24 Φεβρουαρίου 2022 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Ιωάννα Μενδρινού

 

σεμιναρίου 1.3.2022

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Η προστασία του παιδιού από την κακοποίηση και παραμέληση σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο»

 

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών, διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη, διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:

«Η προστασία του παιδιού από την κακοποίηση και παραμέληση
σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο
».

 

Προσκεκλημένη Ομιλήτρια, η κα Θεώνη Κουφονικολάκου, δικηγόρος και βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για το Παιδί, αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και στα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων ευθύνης των οικείων Διευθύνσεων, και θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη 01/03/2022  κατά τις ώρες 18:00 – 20:00.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι: η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα κακοποίησης/παραμέλησης, εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών, καθώς και η αναφορά στο ρόλο του εκπαιδευτικού και του σχολείου στην πρόληψη, ανίχνευση και διαχείριση τέτοιων φαινομένων.

 Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο σύνδεσμο https://forms.gle/MUP9Cja8jUFHEhko8 , έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα ειδοποιηθούν για τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο πρόσβασης στην πλατφόρμα WEBEX όπου θα διεξαχθεί το σεμινάριο μέσω e-mail.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ΄ Αθήνας: dagogiygeias@gmail.com