ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 9/12/13

DSC03194_zps31c71c55

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

Τη Δευτέρα 9/12 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο 6ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας με θέμα «Έφηβοι και ουσίες. Παράγοντες κινδύνου και προστασίας». Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης του δήμου «ΙΡΙΔΑ» με στόχο την προσπάθεια συμβουλευτικής φύσεως σε γονείς και μαθητές, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να διαμορφώσουν μια υγιή προσωπικότητα και να αποφύγουν ανθυγιεινές δραστηριότητες.

 

Ομιλητές ήταν η Γλυκερία Παππά, κοινωνική λειτουργός, και ο Γιάννης Κομηνόγλου, ψυχολόγος, οι οποίοι με ενδιαφέρον και κατανόηση για το ευαίσθητο αυτό θέμα μίλησαν στους παρευρισκόμενους, αλλά και άκουσαν τους προβληματισμούς τους ώστε να λύσουν τυχόν απορίες. Η κα. Παππά δήλωσε πως όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και σκοπός είναι να καλυφθούν όλες οι βαθμίδες, από την οικογένεια ως το σχολείο για τα παιδία. Παράλληλα, τόνισε ότι η πόρτα τους είναι πάντοτε ανοιχτή προς οποιονδήποτε έχει πρόβλημα και χρειάζεται συμβουλευτική.

 

Ο κ. Κομηνόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε οι παρευρισκόμενοι να συμμετέχουν ώστε να εκφράσουν κι οι ίδιοι το πώς αντιλαμβάνονται τους παράγοντες κινδύνου. Όποιος ενδιαφέρεται για κάτι και είναι κινητοποιημένος, θα πάει σε τέτοιες συζητήσεις. Είναι σημαντικό πριν γίνει η κρούση να γίνεται μια διερεύνηση αναγκών στην κάθε περίπτωση».

 

Ο διευθυντής του σχολείου, Ηλίας Κουρκουλάκος, φανερά απογοητευμένος από τη μικρή συμμετοχή γονέων, τόνισε: « Θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν όλοι σε θέματα εξαρτήσεων. Έχουμε κάνει αρκετή προβολή του αποψινού θέματος και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι γονείς απέχουν από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που δεν είναι «διάσημες». Αν είχαμε πάλι μια μουσική εκδήλωση ή οτιδήποτε που θα περιλάμβανε κάτι ψυχαγωγικό, πιθανότατα θα είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή».

 

Α.Χ.

Καταχωρήθηκε την: 12/12/2013
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
Οι σύλλογοι μας
Η ιστορία μας
Η Αγορά μας
Σας ενδιαφέρουν
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *