Αριδαία Blog

Ιστολόγιο Αριδαίας

Λογιστές με εξτρεμισμέ χόμπι: να αλλάζουν τους εργαζόμενους

Συγγραφέας: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ στις 29 Ιουλίου 2010

Τους ξέρουμε οι περισσότεροι είτε είμαστε ιδιώτες είτε έχουμε επιχειρήσεις στη περιοχή μας.

Είναι έντιμη η δουλειά του λογιστή;

Θα ήθελα να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι . μπορεί να είμαι λάθος , αλλά δεν είναι όλα τυχαία στη ζωή που βιώνουμε στον εργασιακό τομέα.

Να αρχίσω λοιπόν λέγοντας ότι η Πλειοψηφία λογιστών στην Αριδαία εκμεταλεύεται το προσωπικό τους.Ίσως κάποιοι να το αμφισβητήσουν.Ίσως και όλοι.

Τους θέλουν ανασφάλιστους και με μεταλυκειακή και λυκειακή εκπαίδευση για να μην πληρώνουν ΤΕΙ και ΑΕΙ .

Και εγώ ρωτάω πως μπορούν και βγάζουν σχεδόν όλοι οι λογιστές στην Αριδαία 10000-70000 ευρώ /μήνα και ανά περιόδους, οι οποίοι παιδιά!!!!!! αν είναι δυνατόν παίρνουν και χρήματα πίσω με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης(απλά τραγελαφικό).

Αυτοί ξέρουν πως με τα χρήματα που βγάζουν μπορούν να πηγαίνουν ταξιδάκια στο Λονδίνο και στο Τουμπάι και να έχουν 15 όπλα των 11.000€ ακριβά χόμπι δε λέω αλλά δεν είναι καθόλου αλληλέγγυω το παρακάτω.

«δε θέλω να κολλάω ένσημα, δε βγαίνω λέει»ασυναίσθητα .Συνάνθρωποι μας που κλέβουν το κράτος και λένε το κόσμο ότι πρέπει να δώσει (με τους κολλητούς βέβαια, τους μεγάλους επιχειρηματίες τα έχουν πολύ καλά) στο κράτος και δε μπορούν να κάνουν κάτι . Περιμένουν επιδοτήσεις από το κράτος(κράτος να μας στηρίζει όλους δε λέω όχι όμως γραφεία λογιστών που βγάζουν 1 χρόνο για μια ζωή) για να πάρουν υπολογιστές και καινούργια γραφεία στα οποία δε κάθονται να δουλέψουν οι ίδιοι αλλά κάθονται όλοι οι νέοι (τα πρόβατα) πάνω από τις καθοδικού σωλήνα οθόνες και καίνε τα μάτια τους, ενώ αυτοί σηκώνουν τα τηλέφωνα πάνω από τις ξεκούραστες LCD και απαιτούν από τους εργαζόμενους (στη πλειονότητα γυναίκες) να τους παίρνουν και ψωμί, τα αλλαντικά, τα ψώνια στο Σούπερ μάρκετ και να πηγαίνουν και τα παιδιά τους είτε στο σχολείο είτε στο φροντιστήριο.. «σε έχω σα γιό μου αλλά θα σε απολύσω να πάρω έναν που δε θα θέλει ένσημα και γενικά δε θα έχει απαιτήσεις» Τα λογιστικά γραφεία δουλεύουν περίπου με τα πρότυπα των περισσότερων καφετεριών εδώ στην Αλμωπία. Ο εργοδότης έρχεται να ελέγχει εάν ο εργαζόμενος δουλεύει σωστά(ανασφάλιστος και αυτός) και κάθεται και πίνει το καφέ του στο μαγαζί του. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!

Και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράματα λέμε εμείς οι νέοι . και 500 καλά είναι χωρίς ασφάλιση . δε πειράζει από το τίποτα . και απολύεται και αυτός με τα 500 και λέμε και 450 καλά είναι .και ούτω καθεξής.

Εγώ δε λέω ότι είναι παράνομο αυτό που γίνετε αλλά αυτοί οι κύριοι θα μπορούσαν να είχαν έως και 4 άτομα προσωπικό το οποί θα αμείβονταν καλά ή και πολύ καλά με τα απογευματινά τουλάχιστον ευρώ.Το χρόνο που έχουν όταν δε δουλεύουν και τη δουλειά τη κάνει άλλος για αυτούς ξέρετε τι κάνουν.Διαβάζουν  όλους του νόμος και τους χρησιμοποιούν για το συμφέρον τους καταστρώνοντας πως θα κερδίζουν όλο και περισσότερα χωρίς να χάνουν.Ειλικρινά όπως μας τα μεταφέρουν. Και λέω μπράβο στα παιδιά που θέλουν και έχουν το μεράκι να δουλεύουν πρωινά, απογευματινά, νταντά, σκατά και να τα παίρνουν από τον Ο.Α.Ε.Δ. . και μόλις τελειώσει το πρόγραμμα γειά σας.

Μπράβο σας κύριοι λογιστές σε εποχές δύσκολες  εκμεταλλεύεστε κάνοντας τις αποδοχές σας μεγαλύτερες για να πάρετε ακόμα ένα όπλο των 11000 και 12000 και για να κάνετε και ένα ταξιδάκι με τα παιδάκια σας στο Λονδίνο. και μη ξεχάσω τις καταθέσεις σας .”να τα βγάλω και να τα βάλω σε Ελβετική τράπεζα ή να τα κάνω λύρες”Τα ακούμε και τρελαινόμαστε .έλεος. :

Κάτι ακόμα:

Καληνύχτα και καλή σας τύχη.