Αριδαία Blog

Ιστολόγιο Αριδαίας

Τι γίνεται με την Digea;” ένας αναγνώστης στι troktiko

Συγγραφέας: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ στις 20 Μαΐου 2010

“Τι


“Βλέπουμε στην τηλεόραση διαφημιστικά σποτ για την DIGEA και τις αναμενόμενες ψηφιακές εκπομπές.Την DIGEA την έχουν δημιουργήσει οι μεγαλοφειλέτες του δημοσίου που είναι πίσω από τα ΜΜΕ της τηλεόρασης(ΑΝΤ1, MEGA, STAR κλπ)…


Με ποιου είδους σύμβαση οι μεγαλοφειλέτες /μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ πήραν τόσο μεγάλη δουλειά , ποιος Υπουργός την υπέγραψε και με ποιους όρους, ενώ εμείς για απλούστερες δουλειές και όχι με το δημόσιο πρέπει να έχουμε πληρώσει ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, Εφορία κλπ.
Πως είναι δυνατόν να πάμε σε ψηφιακή εκπομπή με αναλογία εικόνας 4/3 αντί προς 16/9 που έχουν όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις επειδή αυτό συμφέρει μόνο αυτές τις εταιρείες (δεν χρειάζονται μεγάλες αναβαθμίσεις στα συστήματα τους) ενώ όλοι εμείς πρέπει να αγοράσουμε τους απαραίτητους και εν μέσω κρίσης πρόσθετους ψηφιακούς δέκτες για τις τηλεοράσεις μας με κόστος 50 έως 100€ για την κάθε τηλεόραση που έχουμε σπίτι μας (ακόμα και για LCD , LED ή Plasma τηλεοράσεις ενός χρόνου επειδή δεν καλύπτουν τις MPEG4 προδιαγραφές ).
Επιτέλους ας το ελέγξει κάποιος αρμόδιος.”

Αναγνώστης

————————————————————————————

“Στο σχόλιο που αφορά την Digea, θέλω να προσθέσω και να κάνω λάθος διορθώστε με, ότι το MPEG 4 συμπιέζει πιο πολύ την εικόνα σε σχέση με το MPEG 2 οπότε και η ποιότητα είναι χειρότερη από το MPEG 2. Ε πείσεις η πλατφόρμα με MPEG 4 είναι φθηνότερη και για αυτό την προτιμάει η Digea.”

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

————————————————————————————-

“Αυτά που αναφέρει ο αγαπητός αναγνώστης είναι πολύ σωστά, είμαστε αρκετοί που φωνάζουμε αλλά κανείς δεν μας ακούει. Το 16:9 δεν είναι τίποτα για να βγει αφού οι κάμερες το υποστηρίζουν με μια απλή ρύθμιση στο μεγαλύτερο μέρος τους, το ίδιο και ο υπόλειπος εξοπλισμός, ομως το να πάρουμε εμείς mpeg4 δέκτη απο τη στιγμή που πλεων δεν έχουμε και την ίδια οικονομική άνεση απετεί πολύ περισότερα.

Όσο για το mpeg4, είναι καλύτερη συμπίεση σε σχέση με την mpeg2, και στην ίδια ποιότητα απλώς η πληροφορία είναι μικρότερη, με αποτέλεσμα να χωράνε 8 κανάλια (είτε κάποια HD) και έτσι κάπιοι (ονόματα δε λέμε) να κάνουν ίσως κάποια τελεμάρκετινγκ και να βγάζουν περισότερα λευτά εις βάρος μας.

Επίσης τώρα με όσα γίνοντε καλό θα ήταν να αναφερθεί ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ του ραδιοφάσματος καταπατώντας το χωρίς να πληρώνουν το ανάλογο ενοίκιο. Όσο και αν σας φενετε περίεργο, όλοι οι σταθμοί χροστάνε εκατομύρια στο ελληνικό κράτος.
Όμως τα χρέη αυτά απ ότι φένεται παραγράφονται (τους λόγους τους γράψατε στο troktiko πριν λίγο με το mega και τη βουλή).”

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ