Σοκολατάκια Με ‘Ασπρη Σοκολάτα & Αμύγδαλα
Συγγραφέας: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ στις 8 Ιουνίου 2008
Υλικά
- 450 γρ. Ζάχαρη
- 175 γρ. Νερό
- 405 γρ. (εβαπορέ) Γάλα
- 100 γρ. Βούτυρο
- 175 γρ. (σε κομματάκια) άσπρη Σοκολάτα γάλακτος
- 100 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και το βούτυρο. Ζεσταίνετε σιγά – σιγά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη καλά. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βράζετε για λίγα λεπτά να πήξει το μίγμα.
Βγάζετε από τη φωτιά και ακουμπάτε το κατσαρολάκι σε φαρδύ μπολ με κρύο νερό. (Αυτό γίνεται για να σταματήσει γρήγορα ο βρασμός της ζάχαρης για να μην κρυσταλλιάσει). Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 2 – 3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι, να αρχίσει να πήζει το μίγμα, και το αδειάζετε σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψάκι (20,5 εκ. η κάθε πλευρά).
Ισιώνετε με σπάτουλα και χαράζετε με μαχαίρι σε τετραγωνάκια όσο ακόμα είναι μαλακό. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει. Κόβετε σε κομματάκια και βάζετε σε φοντανιέρα ή τα προσφέρετε σε κουτί σαν δώρο.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ σοκολάτα γάλακτος αντί της άσπρης και να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς ή και αποξηραμένα φρούτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.