Αριδαία Blog

Ιστολόγιο Αριδαίας

Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού με Σοκολάτα

Συγγραφέας: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ στις 8 Ιουνίου 2008

Υλικά

  1. 6 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
  2. 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  3. 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  4. 4 κουταλιές σούπας λικέρ κουαντρώ

Εκτέλεση:

Χαράζετε τη φλούδα των πορτοκαλιών από πάνω μέχρι κάτω σχηματίζοντας λωρίδες. Τις αφαιρείτε προσεκτικά χωρίς να αποσπάσετε μαζί και τη σάρκα του πορτοκαλιού.Σε μία κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, αναμιγνύετε τη μαρμελάδα με το κουαντρώ.Προσθέτετε τις λωρίδες από τις φλούδες των πορτοκαλιών και αφήνετε το μίγμα να βράσει.

Μετά την πρώτη βράση, το αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για επιπλέον 5-10 λεπτά. Βγάζετε τις φλούδες από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα λαδόχαρτο μέχρι να κρυώσουν.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί και βουτάτε το μισό μέρος κάθε λωρίδας στη λιωμένη κουβερτούρα.Τις αφήνετε σε ένα λαδόχαρτο να κρυώσουν μέχρι να πήξει η σοκολάτα και στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε μία φοντανιέρα.