Κορμός σοκολάτας
Συγγραφέας: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ στις 8 Ιουνίου 2008
Κορμός σοκολάτας
Υλικά
- 300 γραμμ. παντεσπάνι
- 1 κιλό σαντιγί
- 300 γραμμ. κουβερτούρα
- 200 γραμμ. σιρόπι (νερό, ζάχαρη και λίγο λεμόνι)
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζουμε το μισό σιρόπι, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί, αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει.
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με το υπόλοιπο σιρόπι. Βάζουμε πάνω τη μισή σαντιγί και γυρίζουμε το μίγμα ρολό. Με την υπόλοιπη συνταγή το διακοσμούμε.