Θεσ4Οι μαθητές της Γ Λυκειακής Τάξης του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ξηροκαμπίου Λακωνίας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πενθήμερηΘεσ1 εκπαιδευτική εκδρομή το χρονικό διάστημα από 11 έως 15 Δεκεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της επισκέφτηκαν μνημεία και αξιοθέατα της πόλης και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια που σχετίζονται με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος από την Επανάσταση του 1821 έως την Αντίσταση στη Δικτατορία. Επίσης στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης γνώρισαν την ολυμπιακή ιστορία της χώρας με τρόπο διαλεκτικό και διαδραστικό και ενθουσιάστηκαν στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Τέλος ξεναγήθηκαν στους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς τάφους των Αιγών στη Βεργίνα , τους θεαματικούς καταρράκτες της Έδεσσας και το εντυπωσιακό ενυδρείο-ερπετάριο της πόλης.

 

 

Θεσ3 Θεσ2

                                                                                                                            

                       

 

Pei EratΟ υπολογισμός της ακτίνας της Γης πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια εποχή, μετά από σχετική πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, στα περισσότερα σχολεία της χώρας .

Στο σχολείο μας η σχετική δράση πραγματοποιήθηκε από δύο ομάδες παιδιών των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου στην αυλή του σχολείου μας . Το πείραμα χαρακτηρίζεται μεγαλοφυές. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι την εποχή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ,το 240 π.χ από τον Ερατοσθένη τον Κυρηναίο, η μέτρηση έγινε, χωρίς GPS και χωρίς υπολογιστή, τότε μπορεί να γίνει αντιληπτό το εύρος της ανθρώπινης διάνοιας .

Αυτό τελικά είναι και το μήνυμα που πρέπει να περάσει στους μαθητές μέσα από τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και την εμπλοκή τους σε ανάλογες δράσεις ,ότι δηλαδή ,η αλματώδης εξέλιξη των επιστημών έχει ¨άρμα¨ την έμφυτη τάση του ατόμου να εξηγήσει κάθε τι που συμβαίνει στο περιβάλλον του και ¨ηνία¨ την οξεία παρατήρηση και την λογική .

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού λήγει στις 25-04-2024 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr

Σχετικά έγγραφα:

Έγγραφο 1

Έγγραφο 2

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου