Μήνας: Νοέμβριος 2022
Δράση με θέμα τις φυσικές καταστροφές σε συνεργασία με το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βιάννου
Στις 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Ά φάση επιμόρφωσης (θεωρητικό μέρος) μαθητών και εκπαιδευτικών με θέμα “πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών” που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των ομάδων δράσεων που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Την επιμόρφωση πραγματοποίησαν οι Αβραάμ Βεϊσάκης και Δημήτρης Μπιτσακάκης εκπρόσωποι απο το πυροσβεστικό κλιμάκιο του δήμου Βιάννου, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές και απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου καθώς με το ίδιο θέμα ασχολούνται στο εργαστήριο δεξιοτήτων.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον άξονα “επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών” για τις οποίες είναι υπεύθυνες: Καλλιόπη Καλογιαννακη, Γεωργία Κυριάκου, Αικατερίνη Βρεντζου.
Η γιορτή του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας
Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου το γυμνάσιο Βιάννου τίμησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης και ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο. Αρχικά, με μια ανοικτή συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν έννοιες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, κ.α. οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους και να προβληματιστούν πάνω σε έννοιες κοινωνικοπολιτικες. Έπειτα, με μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974), η οποία υλοποιήθηκε μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια, ποιήματα και ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής εκείνης. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση των μαθητών με την σύγχρονη Ελληνική ιστορία και η καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης πάνω σε θέματα κοινωνικοπολιτικά.
Μήνυμα του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Δράση του σχολείου μας για το Πολυτεχνείο στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών
Σήμερα οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου της Βιάννου τίμησαν με ένα διαφορετικό τρόπο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενός αγώνα που έγραψαν με τόλμη και αυτοθυσία φοιτητές και μαθητές, όπως τους ίδιους, πριν από 49 χρόνια.
Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών όλα τα παιδιά του σχολείου, με τον συντονισμό της καθηγήτριας των εικαστικών κυρίας Ελένης Φρουδαράκη, συνέβαλαν με προσωπικά μηνύματα, ζωγραφιές και άνθη, στο να μετατρέψουν την πύλη του σχολείου σε ένα προσωρινό μνημείο, σε μια δική τους πύλη Πολυτεχνείου, μνημονεύοντας έτσι τον αγώνα που δόθηκε ώστε να μπορούμε σήμερα να σκεπτόμαστε και να τραγουδάμε ελεύθερα καθώς και να καταλαβαίνουμε την διαχρονικότητα του συνθήματος Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.