2ο βραβείο για το σχολείο μας στον 13ο Καλλιτεχνικό διαγωνισμό του ΟΚΑΝΑ!

Το Γυμνάσιο Λ.Τ Βερδικούσας κέρδισε το 2ο βραβείο στον 13ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας με θέμα: «Μπροστά στο απρόβλεπτο: Αλληλεγγύη, το ανάχωμα που αντέχει».
Οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου Ελισσαίος Αράπης και Φιλοθέη Αράπη γεμάτοι έμπνευση για το θέμα και με την καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κατσούρα Χρήστου δημιουργήσαν ένα δικό τους σκηνικό “αλληλεγγύης” το οποίο και φωτογράφισαν.
Σε μια όμορφη εκδήλωση στο χώρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024. Τα δώρα για τους μαθητές μας ήταν από μια δωροεπιταγή αξίας 50 €, ως ανταμοιβή της προσπάθειάς τους.

Και μερικά ωφέλιμα λόγια από τον Α.Α. σχετικά με το θέμα του 13ου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού του ΟΚΑΝΑ:

«Έχουμε την εντολή από τον Χριστό μας να αγαπούμε ο ένας τον άλλον. ” Αγαπάτε αλλήλους”, μας είπε. ” Όπως εγώ σας αγάπησα, έτσι και εσείς να αγαπάτε ο ένας τον άλλο”.
Εάν καλλιεργήσουμε αυτήν την γνήσια αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας θα είμαστε έτοιμοι σε όλες τις περιστάσεις, ιδιαιτέρως στις απρόβλεπτες, να βοηθήσουμε παντοιοτρόπως. Όμως είναι πολλά αυτά που μας εμποδίζουν να καλλιεργήσουμε τέτοια αγάπη.Οι παραδοσιακές αρχές και αξίες εκλείπουν.Μεγάλοι και μικροί αποξενώνονται, χαμένοι μέσα στην εικονική πραγματικότητα, στα κινητά, στα βιντεοπαιχνίδια, στο διαδίκτυο, στα ναρκωτικά, στα πάθη.Υπό τέτοιες συνθήκες ο άνθρωπος δεν συμπονεί εύκολα, δεν βοηθεί, δεν αγαπά, δεν θυσιάζεται για τον άλλον. Οι λίγοι που διαφέρουν – γιατί λίγοι είναι σε κάθε εποχή- είναι ήρωες, είναι άγιοι.
Όσοι από μας κάνουμε μια προσπάθεια, μπορούμε κι εμείς να κάνουμε την διαφορά.Είτε στα καθημερινά μας προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα είτε σε απρόβλεπτες καταστάσεις, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, δυστυχήματα, πολέμους.Να βοηθήσουμε το κατα δύναμιν, να προσευχηθούμε. Να διατηρήσουμε σώο το “ανάχωμα”.
Η αλληλεγγύη αυτή, βέβαια, πρέπει να υφίσταται σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, όχι μόνο στα απρόβλεπτα δυσάρεστα συμβάντα.Τα αμέτρητα προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν όλοι τα γνωρίζουμε.Οι φορείς και οι οργανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν υπάρχουν. Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας συν Θεώ»

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων